14 жовтня 2021 року у Підгайцях відбулося відкриття та освячення меморіальної дошки пластуну, керівнику Підгаєцької станиці Володимиру Федорчуку

  • 2241

       У  Підгаєцькій громаді відбулися важливі заходів з нагоди Покрови Пресвятої Богородиці, Дня Українського козацтва, Дня створення УПА та Дня захисників і захисниць України.  До цих усіх визначних дат додалась  ще одна -  14 жовтня 2021 року у Підгайцях  відкрили та освятили  меморіальну дошки пластуну, керівнику Підгаєцької станиці Володимиру Федорчуку.

Фото без опису

      На превеликий жаль, доля розпорядилась так, що його життя і життя хлопчика- пластуна  Максимка обірвалися трагічно... Володимир Федорчук разом із  дружиною Надією відновили діяльність Пласту на Підгаєччині та доклалися до його розвитку.

        На відкриття меморіальної дошки приїхав  Владика Дмитро Григорак. Преосвященний Владика сказав, що немає більшої пожертви як віддати своє життя за близьких та друзів та, що  тут,  на землі, починається наша дорога, а вічність потрібно шукати у Бозі. 

Фото без опису

       Отець Микола Мидляк, капелан Підгаєцького пласту, розповів про історію створення пласту на Підгаєччині та наголосив, що життя не закінчується на землі, що воно продовжується на Небесах, куди Господь забирає  найкращих.

Фото без опису

 

      Галина Пшеничняк, секретар Підгаєцької міської ради, від імені міського голови Ігоря Мерени та депутатського корпусу привітала присутніх із Покровом Пресвятої Богородиці, Днем Українського козацтва, Днем створення УПА та Днем захисників і захисниць України.

     Секретар міської ради розповіла, що  депутати Підгаєцької міської ради у серпні цього року одностайно підтримали ініціативу Пласту та надали дозвіл на встановлення меморіальної дошки на будинку, у якому працював Володимир Федорчук.  

      Галина Пшеничняк  подякувала молодому поколінню, яке перейняло добру справу Володимира Федорчука, за виховання підростаючого покоління у  патріотичному та християнському дусі, за їхню  любов до Бога і України!

Фото без опису

      Також до присутніх звернулися пластуни, друзі та рідні Володимира Федорчука, якого всі згадували із сльозами на очах, адже він був спокійним і врівноваженим ззовні, а в душі – справжнім воїном!

       Дружина Володимира Надія Федорчук  подякувала пластунам за організацію встановлення меморіальної дошки, а також  рідним та друзям за всебічне  сприяння.

Фото без опису 

      Пройде час, минуть роки, минемся і ми, а меморіальна дошка Володимиру Федорчуку завжди нагадуватиме  наступним поколінням Підгаєччини про добру, щиру людину- патріота, справжнього українця, який любив життя, природу,  дітей, Пласт, Україну і Бога!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису