20 лютого - День Героїв Небесної Сотні

  • 709

Фото без опису

20 лютого - День Героїв Небесної Сотні

            20 лютого в Україні вшановують пам'ять загиблих учасників Революції Гідності. Саме цього дня у  2014 році на Майдані в центрі Києва загинуло найбільше Героїв.

            Загинув цвіт нації. Загинули люди, які захотіли змінити свою країну і які заплатили за це прагнення найвищу ціну – своє життя.

            Першими жертвами режиму Януковича під час  подій Революції Гідності стали Сергій Нігоян і Михайло Жизневський.  До 18 лютого 2014 року налічувалось вже 9 загиблих. В період з 18 по 20 лютого на Майдані загинуло ще 78 активістів, а після 20 лютого – ще 20.

             Хочеться сподіватись, що ці жертви не були марними, і що українці завжди пам’ятатимуть своїх Героїв не тільки формально, а й у повсякденному житті при виконанні своїх професійних, посадових, службових обов’язків.

             Сьогодні на центральній площі міста на майдані Незалежності підгайчани вшанували пам’ять загиблих Героїв Небесної Сотні спільною молитвою. За участю п’ятьох священиків було відправлено панахиду  за душі Героїв Небесної Сотні.

            Священики закликали молитися за невинно загиблих  на Майдані і на Сході України, а також за майбутнє України, щоб кров Героїв не була пролита намарно.

            Захід закінчився спільним виконанням Гімну України.