В місті введено режим надзвичайної ситуації

  • 2234

Фото без опису

В місті введено режим надзвичайної ситуації

            Відповідно до розпорядження секретаря міської ради № 8 від 21.03.2020 року,  на території міста Підгайці з 22 березня 2020 року введено режим надзвичайної ситуації. Перед цим проведено засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому було прийнято рішення про запровадження  надзвичайної ситуації в місті Підгайці, спричиненої корона вірусом COVID-19, як надзвичайної ситуації медико-біологічної характеру регіонального рівня. 

Що ж таке надзвичайна ситуація?

 Надзвичайна ситуація — це обстановка на окремій території (або суб'єкті господарювання, водному об'єкті тощо), яка характеризується порушенням нормальних умов життєдіяльності населення. Режим надзвичайної ситуації відрізняється від надзвичайного стану тим, що він не обмежує права і свободи громадян, але встановлює для них певні обов’язки.

Приводом для введення режиму надзвичайної ситуації можуть бути:

- катастрофа, аварія, пожежа, стихійне лихо, епідемія, епізоотія (повальна хвороба тварин), епіфітотія (поширення інфекційних захворювань рослин на великій території), застосування засобів ураження або інші небезпечні події.

Що означає для мешканців міста введений режим надзвичайної ситуації:

- Органи управління міста переведено в  режим надзвичайної ситуації.

- На території міста, окрім раніше введених обмежувальних закладів, введено масковий режим. Заборонено перебувати в місцях  загального користування, в закритих приміщеннях, офісах без масок.

- Комунальне підприємство «Підгайці-Водоканал» працюватиме в посиленому режимі з метою забезпечення постійного контролю якості питної води та джерел питного водопостачання, безперебійного водопостачання міста, регулярного вивезення побутових відходів.

- Комунальним підприємством «Підгайці-Водоканал» буде проводитись санітарна очистка території міста дезінфікуючими розчинами, особливо місць можливого найбільшого скупчення людей, дитячого майданчика тощо.

-  Таксистам слід проводити регулярну дезінфекцію транспортних засобів, дотримуватись посилених заходів безпеки.

- Мешканцям міста без потреби не виходити з помешкань, дотримуватись посилених заходів безпеки.

           

Фото без опису