Карантинні обмеження на території міста Підгайці тривають

  • 2102

Фото без опису

  • Підгаєцька міська рада повідомляє підгайчан, власників торгових закладів, що карантинні заходи на території міста тривають. Кабінетом Міністрів України 02 квітня 2020 року прийнято постанову №255, яка посилює карантинні заходи на території України.  Також постановою розширено перелік суб’єктів господарювання, які можуть здійснювати свою діяльність в  умовах карантину – торгівля продуктами харчування, лікарськими засобами, пальним, насінням, садивними матеріалами, агрохімікатами, пестицидами, авто- та с/г запчастинами, засобами гігієни, засобами зв’язку та телекомунікацій, кормами, добовим молодняком свійської птиці, ремонт офісної та комп’ютерної техніки, устаткування, приладдя, побутових виробів і предметів особистого вжитку, робота фінансових установ, установ зв’язку, АЗС, аптечних закладів тощо за умови  забезпечення персоналу та відвідувачів засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, перебування в приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів торговельної площі, а також дотримання інших санітарних та протиепідемічних заходів.
  • Однак Підгаєцька міська рада, зважаючи на вже три зареєстровані випадки захворювання на коронавірус  у Підгаєцькому районі, просить власників торгових  закладів  утриматися до 24 квітня 2020 року від відкриття непродуктових магазинів на території міста,  а організувати прийом замовлень телефоном і адресну доставку товарів. Це допоможе зменшити кількість людей,  які відвідують торгові заклади,  і таким чином зменшить число контактів та кількість випадків зараження коронавірусом. Підгайці невелике місто і засоби гігієни  можна придбати в аптеках, в «Рукавичці», а також в деяких продуктових магазинах. Так само і насіння, садивні матеріали, агрохімікати можна придбати в кіоску на вул. Шевченка.

  • Будь ласка, проявіть громадянську свідомість. Ми хочемо, щоб усі наші мешканці були здорові, а медичні працівники  не ризикували своїм життям і здоров’ям. Просимо підгайчан, особливо тих, хто в зоні ризику, залишатися вдома, без потреби не виходити на вулиці міста і не наражати на небезпеку себе і своїх близьких. Бережіть себе!

  • Памятайте, що за порушення умов карантину підгайчани нестимуть адміністративну і кримінальну відповідальність.