Дорогі підгайчани!

  • 1645

Фото без опису

      Наближаються Великодні свята. На вулицях міста, незважаючи на введені карантинні обмеження, побільшало перехожих та транспортних засобів, в тому числі приїжджих. Одночасно збільшилась кількість торгових закладів в місті, які працюють під час карантину, під магазинами черги.  Все це створює небезпечну ситуацію і може спровокувати у місті спалах захворювання на коронавірус COVID-19.  Нагадуємо, що в Підгаєцькому районі виявлено вже п’ять осіб, які захворіли на коронавірус.

     Підгаєцька міська рада вкотре просить людей не легковажити ситуацією і не виходити без потреби  із своїх домівок, особливо у цей період. Бережіть своє здоров’я, бережіть здоров’я медичного персоналу, бо медиків небагато і у випадку спалаху захворювання їх на всіх не вистарчить!

     Шановні жителі міста старшого віку! Відповідно до статистики, захворюваність на коронавірус найбільше вражає людей похилого віку і її вони переносять найтяжче. Просимо не перебувати у місцях загального скупчення людей без нагальної потреби, дотримуватися загальних норм особистої гігієни та обмежити перебування за межами вашого житла.

     Звертаємося до водіїв таксі з проханням перевозити тільки по одному пасажиру, щоб запобігти інфікуванню людей, та проводити постійну дезінфекцію транспортних засобів не тільки на початку та в кінці робочого дня, а й після виконання кожного рейсу.                     Дотримуйтеся встановлених заходів безпеки!

     Просимо Підгаєцьке відділення поліції посилити патрулювання на вулицях міста, контролювати ситуацію біля магазинів, банків, поштових відділень тощо. Також просимо контролювати кількість пасажирів у таксі та інших транспортних заходах – не більше одного пасажира.

     Нагадуємо підгайчанам, що симптоми нової коронавірусної інфекції, грипу та ГРВІ схожі. Це, зокрема, підвищена температура, кашель, ускладнене дихання.

     Якщо ви відчуваєте симптоми ГРВІ:

- зателефонуйте вашому сімейному лікарю.

- розкажіть сімейному лікарю про свою історію подорожей і можливі контакти з особами, хворими на гострі вірусні захворювання.

          Терміново самоізолюйтесь, якщо ви:

- близько контактували з особами, що хворіють на COVID-19;

- нещодавно повернулися з країни, де зафіксовані випадки захворювання на новий коронавірус (навіть якщо немає симптомів).

     Якщо ви не впевнені, чи потребуєте самоізоляції, або не знаєте, до кого звернутися, будь ласка, зателефонуйте на гарячу лінію Центру громадського здоров’я України для консультації щодо нової коронавірусної інфекції:

0 800 505 840.

     Будьте здорові і не хворійте! Сподіваємось на взаєморозуміння.

Підгаєцька міська рада.