Сьогодні відбулася перша сесія Підгаєцької міської ради 8 скликання

  • 1424

            Фото без опису

1 грудня  2020 року в місті Підгайці, в актовому залі Народного дому,  відбулася перша сесія Підгаєцької  міської ради VIII скликання.


Розпочалося засідання з виступу голови Підгаєцької  міської територіальної виборчої комісії Романа Хараби , який озвучив протокол про підсумки голосування на місцевих виборах, що відбулися 25 жовтня 2020 року. Відповідно до результатів голосування на посаду міського голови Підгаєцька  громада обрала Мерену Ігоря Семеновича. Новообраному голові міської ради було вручено посвідчення. Він склав присягу .

Також було озвучено прізвища новообраних депутатів міської ради та , відповідно, вручено посвідчення . Загалом у міській раді працюватиме 26 депутатів від політичних партій: Всеукраїнське об’єднання Батьківщина», «Європейська солідарність», «Слуга народу», "За майбутнє", "Голос" , "Правий Сектор", "Свобода".


Після складання присяги та вітального слова голови , розпочався розгляд питань порядку денного. Перед початком роботи , міський голова сказав , що новообраним депутатам доведеться працювати в умовах пандемії та побажав їм сили, наснаги і мудрості. 

"Найперше, хочу подякувати всім, хто був причетний до організації виборчого процесу на місцевих виборах 25 жовтня: членам територіальної та дільничних виборчих комісій, спостерігачам, командам політичних партій та кандидатів на посаду міського голови. Виборцям, які у цей складний час пандемії, прийшли на дільниці та скористалися своїм правом обрати місцеву владу на наступні 5 років.

Окреме спасибі кожному, хто віддав свій голос за мене на виборах Підгаєцького  міського голови: ваша підтримка та довіра — найцінніший капітал.

Наше завдання разом з вами зробити владу справедливою, ефективною та підзвітною територіальній громаді. Сервісом, а не адміністративною машиною. Партнером, а не опонентом бізнесу та громадськості.

Люди очікують від нас змін на краще. І ми з вами зможемо їх забезпечити, коли будемо згуртованою командою, яка представляє Підгаєччину , а не одноосібниками, які грають кожен за себе під прапорами різних політичних сил. Особисто я завжди відкритий для нових думок, ідей та спілкування. Тож закликаю всіх до відповідальності, розсудливості та копіткої праці на благо міста та наших сіл,які  всі ми любимо і прагнемо розвивати.

Вам доведеться приймати непрості рішення у кризових ситуаціях. Вважаю, що всі новообрані депутати мають працювати як єдина команда громади . Від вашої злагодженої роботи залежить не просто життєдіяльність міста, сіл нашого краю ,а життя і здоров’я , тому закликаю Вас приймати рішення в інтересах людей, бути щирими і відкритими. Тільки тоді буде результат від спільної роботи і відповідна оцінка Вашої роботи . Щиро вітаю новообраний склад міської ради, бажаю сили, наснаги і мудрості.»,сказав він! 

Продовжуючи роботу, депутати обрали  лічильну комісію та шляхом таємного голосування обрали секретаря міської ради. Відповідно до результатів  голосування ним стала представниця політичної партії «Європейська Солідарність» Пшенишняк Галина Юліанівна.


Під головуванням новобраного голови депутати  також затвердили перелік постійних комісій .
Таким чином діятиме 5 постійних комісій міської ради VIII скликання.


Також депутати затвердили заступників голови та керуючого справави (секретаря виконкому) міської ради ! Заступником з питань діяльності виконавчих органів міської ради затверджено Лучку Надію Данилівну , заступником з питань дільності виконавчих органіів (гуманітарний напрямок) затверджено Мирну Ірину Григорівну.Керуючим справами (секретарем виконавчого комітету) Ірину Баран.

Окремо депутатський корпус визначився з робочою групою, яка буде працювати над новим Регламентом Підгаєцької міської ради! Розглянувши весь  порядок денний , міський голова Ігор Мерена  повідомив присутніх про те, що наступне пленарне засідання відбудеться 7 грудня 2020 року о 10.00 в приміщенні актового залу міської ради!

         Фото без опису