Вифлеємський вогонь - символ очікування в період посту, повна жертовність. Світло є символом тепла, миру та злагоди !

  • 2628

                                           Фото без опису

Фото без опису

23 грудня  2020 року Підгаєцька міська рада прийняла Вифлеємський вогонь, який у рамках міжнародної акції  «Вифлеємський вогонь миру»  за підтримки  агрохолдигу  «Мрія» привезли у  Підгаєцьку територіальну громаду   пластуни Національної скаутської організації.

 Щиро вдячні заступнику   керівника  кластеру «Карпати» компанії «Контіненталь  Фармерз  Груп»  Ігорю  Метеньку та у його особі всьому керівництву компанії  за підтримку акції, за неодноразові благодійні акції з підримки учасників АТО та членів їх сімей, малозабезпечених сімей, внесок у покращення та розвиток соціальної інфраструктури населених пунктів

«Вифлеємський Вогонь Миру» — міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. По Україні Вифлеємський Вогонь поширюють члени Пласту. Вперше Вогонь до України потрапляє ще 1992 року, але як приватна ініціатива окремих пластунів.

У скаутському поясненні – палаючий вогник символізує очікування в період посту, повну жертовність.  Світло є символом тепла, миру та злагоди, а також душевного спокою, любові до людей і до світу. Рівночасно цей промінчик – це солідарність зі всіма, хто є далеко, поєднання з Христом, котрий народився в убогості. Ще у XII столітті один учасник христових походів привіз це світло з Вифлеєму,як дар для своєї родини і близьких, як символ найбільшого Добра.

 Вогонь поширюють по всіх населених пунктах  Підгаєччини. Кожен бажаючий може взяти Вогонь у храмах, де він зберігатиметься  до 19 січня – Йордану.

Також в приміщенні  Підгаєцької  міської ради можна взяти Вогонь для своїх домівок кожному бажаючому !

Фото без описуФото без описуФото без опису