Важлива інформація

  • 2051

Фото без опису

 

Лист - звернення

Щодо фінансування закладів охорони здоров’я Тернопільського району, що розташовані на території Підгаєцької міської територіальної громади

Закон №3614, який Верховна Рада прийняла у вересні, розподілив доходи і видатки між бюджетами територіальних громад і районів, і фактично більша частина ресурсів перейшла у громади. Відповідно, райони уже зараз не в змозі фінансувати районні лікарні. Саме тому процес передачі об'єктів комунальної власності мав пройти якнайшвидше, аби у новому бюджеті 2021 року громада могли передбачити необхідне для лікарні фінансування.

Підгаєцькою міською територіальною громадою було направлено клопотання від 22 грудня 2020 року № 504 «Про передачу комунальних закладів Підгаєцькій міській раді». Станом на 18 січня 2021 року КНП «Підгаєцька центральна районна лікарня» Підгаєцької районної ради не передана рішенням сесії Тернопільської районної ради, що унеможливлює фінансування в частині енергоносіїв Підгаєцькою міською територіальною громадою. А відтак у КНП «Підгаєцька центральна районна лікарня» Підгаєцької районної ради складається надзвичайна ситуація з дотриманням температурного режиму та електропостачання, що є неприпустимо, тим паче у час локдауну та каратнину.

Просимо вирішити дане питання в межах компетенції та врегулювати питання передачі КНП «Підгаєцька центральна районна лікарня» Підгаєцької районної ради у найкоротші терміни.

Ознайомитись з листом повністю можна за посиланням: Лист