Прокуратура нагадує як уберегтися від шахраїв

  • 848

Фото без опису

 

      Незважаючи на систематичні попередження правоохоронців про різні схеми шахрайств, довірливі громадяни продовжують віддавати свої заощадження аферистам.

Так, у 2020 році Підгаєцьким ВП ГУ НП в Тернопільській області зареєстровано у 4 рази більше кримінальних проваджень за фактами шахрайських дій.

           Прокуратура нагадує громадянам про найпоширеніші схеми шахрайства і надає методичні рекомендації як уберегтися від шахраїв.

             Так, найпоширенішими схемами у Підгаєцькому районі залишаються шахрайства вчинені через інтернет сайти, зокрема OLX, коли шахраї виставляють оголошення по заниженій ціні та переконують скинути завдаток на банківську картку.

             Другими по поширеності в нашому районі є шахрайства, у яких зловмисники представляються працівниками банку.  Суть їх у тому, що шахраї, отримуючи номер телефону з відкритих джерел або використовуючи метод підбору, дзвонять його власнику та «в цілях безпеки» чи «для авторизації або проведення ідентифікації» просять назвати персональні дані (дату народження, кодове слово, номер і термін дії картки, PIN-код і CVV-код). Також, вони можуть попросити назвати код з SMS, яке «зараз надійде на Ваш телефон». Про такі дзвінки іноді повідомляють і співробітники банку.

з більш докладною інформацією можна ознайомитись за посиланням: Шахрайства та їх запобігання