Робоча зустріч з представниками Підгаєцької ДПІ

  • 1052

Фото без опису

12 лютого 2021 року відбулася зустріч заступника міського голови Надії Лучко із  начальником Підгаєцької ДПІ Ольгою  Северин . У рамках заходу керівництву  громади було вручено лист із переліком платників податків, яким Державною податковою службою України проведено списання податкового боргу  для наступного його  розміщення на дошці  оголошень.

«Такий крок зроблено відповідно до реалізації в Україні додаткових заходів підтримки громадян та малого бізнесу, які запроваджені Законом України від 4 грудня 2020 року №1072-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», у часині списання податкового боргу», – наголосила Ольга Ярославівна.

За словами керівника Підгаєцької ДПІ  , в умовах децентралізації відповідальність органів місцевого самоврядування за наповнення бюджетів значно зростає. Однією з головних цілей податкової служби та ОТГ на сьогодні є наповнення місцевих бюджетів, тому особливу увагу необхідно приділяти залученню додаткових джерел доходів.

Також під час заходу з представниками громади обговорено проблемні питання щодо сплати земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплата податку на доходи фізичних осіб, від якого поступає в місцевий бюджет левова частка. Не оминули увагою учасники й новацій податкового законодавства з питань застосування РРО, програмних РРО платниками єдиного податку, а також порядок декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році.

На завершені зустрічі податківці та представники ОТГ вирішили продовжувати такі візити співпраці, так як це сприятиме збільшенню надходжень податків до місцевих бюджетів, що в подальшому позитивно вплине на розвиток громади.