На Підгаєччині відбулись заходи до Дня вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

  • 1439

Фото без опису

 На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є і Герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя.

Із метою увічнення громадянської і національної відваги, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні сьогодні, 19  лютого  2021 року в Підгаєцькій міській громаді пройшли заходи по  вшануванню пам'яті Героїв Небесної Сотні.

 Міські заходи з нагоди вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні продовжились  в міській бібліотеці , освітніх  та культурних закладах громади.

Фото без опису

Фото без опису

У заходах взяли участь заступник  міського голови з питань виконавчих органів Надія ЛУЧКА та керуючий справами(секретар) виконавчого комітету Ірина БАРАН  , священнослужителі,представники громадських оганізацій,  підприємств та організацій, громадськість міста.

Під час заходу учасники зібрання згадали героїв, які загинули , захищаючи свою країну в зоні АТО і вже ніколи не повернуться до своїх домівок . Присутні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та загиблих учасників Революції Гідності спільною молитвою.

Сьогодні  ми вшановуємо  силу духу і стійкість громадян. Ці люди – символ громадянської відваги нашого народу. Будуючи нову країну, ми повинні пам’ятати, за що загинула Небесна Сотня та не зрадити ідеали Революції гідності. Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки нашої непростої історії, коли проливали кров патріоти. Адже хто не знає минулого, той не вартий майбутнього.

Патріотичний  настрій  заходу  був  підтриманий  виступами   працівників культури Підгаєцького Народного дому!

Цього дня  також закладами культури та освіти проведено комплекс культурно-мистецьких та інформаційно-просвітницьких заходів. В міській бібліотеці  оформлено тематичні викладки періодичних видань, фотовиставки «Герої Небесної Сотні»

Сьогодні Україна переживає тяжкі випробування. Здригається українська земля на сході країни від гарматних пострілів, кулеметних черг, розривів мін. Гинуть на злеті молоді і сильні, вірні сини України… І кожен з нас бажає одного: щоб над нашою рідною Україною було мирне небо. Таке безмежне і високе! І щоб кожен міг здійснити свій злет у вільній, щасливій, квітучій Україні, яку щиро любимо і якою безмежно пишаємося!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису