У Підгаєцькій територіальній громаді від коронавірусу вакцинували 50 медпрацівників

  • 1917

 

Фото без опису

            50 медпрацівників Підгаєччини вакцинували від коронавірусу COVID -19 сьогодні ,5 березня 2021 року.

Про це розповів директор КНП "Підгаєцька центральна міська лікарня" Ігор Кушнір . За його словами, індійською вакциною Астра Зенека сьогодні мобільна бригада вакцинувала медичних працівників КНП "Підгаєцька центральна міська лікарня" та КНП " Центр первинної медико -санітарної допомоги" Підгаєцької міської ради . Дані про щеплення, серію, номер партії, термін придатності – все, відповідно до протоколу , було  внесено  в реєстр. Серед протипоказань – це гострі форми онкологічних захворювань та хвороб кровотворення.

Перед тим, як робити щеплення, лікар бригади  вимірював  температуру та запитував  про самопочуття.

Директор КНП "Підгаєцька центральна міська лікарня" Ігор Кушнір та головний лікар КНП " ЦПМСД"  Богдан Виваль також  вакцинувалися разом з іншими медичними працівниками. Медики вважають, що це єдиний спосіб запобігти захворюванню, адже довіряють доказовій медицині.

Це був 1 етап вакцинації. На 2 етапі планують вакцинувати весь медичний персонал працівників КНП " Центр первинної медико -санітарної допомоги" Загалом серед 50 - ти медичних працівників були завідуючі відділеннями КНП "Підгаєцька центральна міська лікарня", середній та молодший персонал. Друга хвиля планово пройде через 28 днів.

До відома: вакцину зберігають у холодильнику при температурі від 2 до 8 градусів. В одному флаконі – 10 доз. Після імунізації медпрацівникам рекомендували 30 хвилин відпочити! В першу хвилю щеплень від COVID-19 підлягають працівники, які безпосередньо працюють з хворобою.

Також звертаємо вашу увагу на те ,що в Підгаєцькій центральній міській лікарні ,в лабораторії,  проводяться обстеження при захворюванні на COVID-19  на наявність імуноглобулінів  двох типів: M і G. Якщо виявляється M, то це говорить про гострий процес захворювання, якщо G — то людина перехворіла або інфікувалася вірусом і виробилися антитіла до цього захворювання.

Вартість обстеження-110 грн.