Заходи з нагоди відзначення Дня народження Тараса Шевченка відбулися в Будинку культури Підгаєцької міської ради

  • 1208

 Кобзарем його ми звемо,Так від роду і до роду: 

Кожний вірш свій і поему Він присвячував народу.

Він любив усе прекрасне Все ненавидів потворне, —

Його ім’я є  незгасне, Світлий образ — неповторний…

                                                          Максим Рильський

В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам'яті і з великою любов'ю та повагою передає з покоління в покоління. Таке ім'я  нашого народу — Тарас Шевченко.

Саме з цієї нагоди   сьогодні, 9 березня 2021 року , відбулися урочисті заходи до  Дня народження великого генія,сина українського народу, поета-мислителя, виразника дум і народних сподівань - Тараса Григоровича Шевченка. 

Перед початком заходу всі присутні мали можливість ознайомитись із виставкою ,яку представили працівники Підгаєцької міської бібліотеки  в фойє Будинку культури.  Захід розпочався піснею «Реве та стогне Дніпр широкий» у виконанні Народної аматоської хорової капели БК Підгаєцької міської ради.

 До уваги присутніх  було представлено різноманітний жанровий склад Шевченкових пісень та віршів, де поезія тісно переплелася із фольклорними традиціями, які в поета виступали у зіставлені з ситуаціями із людського життя.

 У заході було представлено  творчі номери  Народної аматорської хорової капели Будинку культури Підгаєцької міської ради, вокального  ансамблю "Лелеченьки " центру дитячої та юнацької творчості , а також зі сцени виступили :

  • народний жіночий вокальний ансамбль "Любисток"
  • тріо БК Підгаєцької міської ради у складі Івана Пелещишина, Василя  Мартиніва, Тараса Андрусишина
  • театральний колектив  ЦДЮТ
  • народний жіночий вокальний ансамбль "Спогад "Будинку культури  Підгаєцької міської ради
  • дитячий вокально- інструментальний ансамбль Будинку культури  Підгаєцької міської ради
  • народний жіночий вокальний ансамбль "Просвітянка"
  • учні та викладачі  музичної школи Підгаєцької міської ради
  • вокально -інструментальний ансамбль Будинку культури  у складі - Віктора  Доскоча , Василя Мартиніва ,Олександра Доскоча ,Богдана Гураля ,Руслана Доскоча.

     На завершення програми прозвучав незабутній “Заповіт” у виконанні Народної аматоської хорової капели БК Підгаєцької міської ради та  всіх учасників заходу. 

 Заступник міського голови Ірина МИРНА  щиро подякувала організаторам та безпосереднім учасникам творчого вечора за прекрасний відпочинок та концертну програму." У кожного народу є талановиті митці-поети,письменники. Саме вони прославляють свою країну ,звеличують її  серед інших націй світу. Тарас Шевченко — великий  геній українського народу. Він зробив неоціненний вклад у духовну скарбницю людства. Це приклад  боротьби за незалежність, за національну ідентичність, а найголовніше – він повернув нашому народові його голос – українську мову»,-сказала вона.

Минають віки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, але слово Шевченка — живе і вічне у наших серцях. Вивчаймо його, думаймо над його істиною, виконуймо його заповіти, які посилав він синам і дочкам свого народу. Бо в сьогоденні всім нам у цей непростий час вкрай потрібна єдність – для продовження розбудови України!

Будуймо всією громадою свій дім – у злагоді, мирі та любові, щоб діти наші і внуки отримали у спадок державу, яку заповідав нам Кобзар. Нехай святе Шевченкове ім’я об’єднає нас усіх незалежно від поглядів та переконань задля щасливого майбутнього рідного народу.

З днем народження, Кобзаре!