З усіх громад, що увійшли до Тернопільського району, саме Підгаєцька нараховує найбільшу кількість пасічників.

  • 3730

Фото без опису

Сьогодні відбулася зустріч пасічників Підгаєччини із представниками управління Держпродспоживслужби Володимира ЛУЧКИ, Василя ЦЯПУТИ, за участю директора департаменту агропромислового розвитку Тернопільської облдержадміністрації Володимира СТАХІВА, заступника міського голови Надії ЛУЧКИ, представника ТОВ "Контінентал Фармерз Груп" Андрія МИХАЙЛИЦІ, керівника місцевого сектору поліції Юрія КУНЬКИ.
Слід зауважити, що з усіх громад, що увійшли до Тернопільського району, саме Підгаєцька нараховує найбільшу кількість пасічників. На території громади було зареєстровано понад три тисячі бджолосімей, відповідно, отримано найбільшу суму дотацій на їх утримання - близько 700 тис. гривень. У нас ефективно функціонує пасічний сільськогосподарський кооператив "Бджолиний край", керівник Ігор БУЦИК , котрий є активним учасником обласних та районної програми підтримки пасічників та забезпечує учасників необхідним інвентарем, організовує кочівлю пасік та роботу з керівниками аграрних підприємств з інформування про застосування ними ЗЗР. 
У ході зустрічі обговорили порядок реєстрації та видачі ветеринарно-санітарних паспортів пасік, порядку фіксації порушень законодавства у сфері захисту бджіл, отримання дотації на утримання бджолосімей, допомогу від ТОВ "Контінентал", зокрема, наявність інтерактивної карти пасічників та роботу у напрямку створення регіонального бренду та відповідних виробничих потужностей із фасування, упаковки продукції бджільництва з метою реалізації у великих торговельних мережах.Приємно відзначити, що завдяки співпраці різних людей, установ, підприємств та за підтримки держави можна вже сьогодні відмітити успіхи бджолярів Підгаєччини.

Гарного вам медового сезону!

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису