Міський голова Ігор Мерена: "Гасло « Ніколи знову…» є підтвердженням того, що дуже важливо пам’ятати наше минуле, щоб «ніколи знову» не допустити повторення цього лихоліття війни у майбутньому"

  • 1077

Шановна Підгаєцька громадо!

    У вересні 1939 року Друга світова війна чорним вихором увірвалася у життя людей. Цей день не тільки змінив світову геополітику, а й понівечив долі мільйонам українців…

      Трагедія українського народу полягає в тому, що на початку війни, позбавлені власної державності, українці змушені були воювати за чужі інтереси, вбиваючи один одного.

     Два  тоталітарні режими: нацистський і комуністичний зійшлись у смертельній хватці, але жодна із цих тоталітарних систем не знала ціни людському життю.

Друга світова війна поклала край нацизму, але радянська влада продовжувала ще довгі роки знищувати цвіт української нації.

    Сьогодні, 8 травня, українці разом із Європою відзначають День пам‘яті та примирення,  вшановуючи пам’ять жертв Другої світової війни.

    Ми завжди пам‘ятатимемо наших ветеранів і, зокрема,  ветеранів нашої громади, дітей війни і всіх, хто поклав своє життя у боротьбі за свободу.

   Гасло « Ніколи знову…» є підтвердженням того, що дуже важливо  пам’ятати наше минуле, щоб «ніколи знову» не допустити  повторення цього лихоліття війни у майбутньому.

    Але, на жаль, чорна хмара війни знову нависла над Україною. Ми в котрий вже раз змушені захищати свою землю від зовнішнього російського ворога, який окупував схід нашої держави.  Проте слід пам’ятати, що лише в єдності наша сила.

   Ми, український народ, переможемо лише тоді, коли підставлятимемо один одному плече, коли подаватимемо один одному  руку допомоги і  стоятимемо  непереможною стіною за нашу віру, за нашу мову, за нашу державність!

 

З повагою міський голова Ігор Мерена Фото без опису