Розпочала роботу сьома сесія Підгаєцької міської ради восьмого скликання

  • 453

Фото без опису

            17 травня 2021 року депутати зібрались на I пленарне засідання сьомої сесії Підгаєцької міської ради VIII скликання. До порядку денного сьомої сесії було внесено 211 питань, на першому пленарному засіданні розглянуто 22 питання.

            Передусім депутати розглянули депутатське звернення депутата О.С. Кидонь, згодом гостра дискусія розгорілася під час розгляду проєкту рішення «Про громадське обговорення». Цим проєктом ініційовано проведення громадських слухань для  обговорення питань  щодо  зміни назв та реорганізації закладів загальної середньої освіти Підгаєцької міської ради у 2021 році, запропоновано склад робочої групи та графік проведення громадських обговорень в селах громади, де в школах навчається найменша кількість дітей. На сесію прибули батьки дітей із сіл Білокриниця, Поплави, щоб донести до депутатів свою позицію стосовно оптимізації навчальних закладів у цих селах та проблеми, які виникнуть в батьків і учнів після закриття цих шкіл. Депутатами прийнято рішення провести громадські слухання для обговорення  питань  щодо  зміни назв та реорганізації закладів загальної середньої освіти в селах громади згідно з графіком та створено робочу групу по проведенню громадських слухань.

            Заслухано звіт про виконані роботи по благоустрою міста та сіл громади, доповідав начальник відділу з питань транспорту, благоустрою, інфраструктури, цивільного захисту та охорони праці М. Рудий.  Прийнято ряд рішень, пов’язаних з врегулюванням питань майна комунальної власності, розглянуто бюджетні питання.

            Зокрема, затверджено звіт про стан виконання міського бюджету за I квартал 2021 року, внесено зміни до міського бюджету на 2021 рік та до Комплексної Програми соціального захисту населення Підгаєцької міської територіальної громади на 2021 рік, затверджено напрямки використання коштів цільового фонду Підгаєцької міської ради.                        Внесено зміни до Положення про Службу у справах дітей Підгаєцької міської ради, затверджено порядок підготовки питань на сесію міської ради та оформлення рішень.         

           Прийнято рішення про наглядові ради комунальних підприємств, про порядок прийняття та розгляду повідомлень, пов’язаних із корупційними правопорушеннями, та порядок запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у міській раді. Внесено зміни до структури комунальних закладів «Культурно - бібліотечний центр» Підгаєцької міської ради та «Центр дитячої та юнацької творчості»  Підгаєцької міської ради.

          Також прийнято ряд інших рішень, що стосуються діяльності комунальних закладів та підприємств міської ради, що припиняють свою діяльність. Наприкінці прийнято рішення про надання в оренду земельної ділянки для сінокосіння і випасання худоби, розташовану за межами села Поплави.

            Сьома сесія продовжить свою роботу 20 травня 2021 року о 10.00 год. На другому пленарному засіданні заплановано розглянути решту питань порядку денного, що стосуються вирішення земельних питань.

 

Фото без описуФото без опису