Сьогодні, 26 травня 2021 року, наша Підгаєцька громада відстоювала на сесії Тернопільської районної ради свої законні права!

  • 2262

     Сьогодні, 26 травня 2021 року, наша Підгаєцька громада відстоювала на сесії Тернопільської районної ради свої законні права!
      Ми щиро дякуємо активним і небайдужим мешканцям громади за ту велику підтримку, яку вони сьогодні   продемонстрували, приїхавши на сесію Тернопільської районної ради, щоб відстояти інтереси Підгаєцької громади!
       У чому полягає суть проблеми, через яку міська рада була змушена вдатися до таких радикальних кроків?
       В зв’язку із ліквідацією Підгаєцького району усі комунальні установи, заклади, підприємства, які були власністю громади Підгаєцького району, перейшли до Тернопільської районної ради. І якщо усі установи і заклади бюджетної сфери у галузі освіти, культури, медицини Підгаєцька міська рада прийняла своєчасно назад до власності Підгаєцької громади і забезпечила їх повне фінансування,то питання передачі Підгаєцького районного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Підгайціагроліс» та комунального підприємства « Підгаєцьке районне бюро технічної інвентаризації» не вирішується ще від початку року.

Фото без опису

      Більше того, керівництво Тернопільської районної ради не виносить це питання на розгляд сесії   Тернопільської районної ради, незважаючи на неодноразові звернення керівництва громади.
      Тому сьогодні  багаточисельна делегація  з Підгаєцької міської територіальної громади у складі міського голови Ігоря  Мерени, його заступників, секретаря Підгаєцької міської ради, депутатів міської ради, старост та активних мешканців громади вимагали передати Підгаєцьке районне комунальне спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Підгайціагроліс» та комунальне підприємство «Підгаєцьке районне бюро технічної інвентаризації» із спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Тернопільського району до комунальної власності Підгаєцької міської територіальної громади.

Фото без опису
        Міський голова Ігор Мерена із трибуни звернувся до депутатів Тернопільської районної ради із проханням підтримати звернення депутатів Підгаєцької міської ради, прийняте на сесії міської ради 02 квітня 2021 року ( отримане Тернопільською районною радою 14 квітня 2021 року) і передати ці комунальні підприємства  Підгаєцькій громаді .
https://rada.info/upload/users_files/04058462/4be80d045178fcfac1bf3b603ae3cbc2.docx
       Міський голова наголосив, що Підгаєцька громада не вимагає чужого, ми лиш просимо повернути громаді наше законне комунальне майно, яке задовільняє колективні потреби виключно Підгаєцької громади і відповідно до закону має бути передане громаді, якщо вона цього просить .

Фото без опису

      Голова Тернопільської районної ради Віктор Козорог поспілкувався з представниками громади та запропонував свої умови, за яких він винесе це питання на розгляд сесії, хоча повинен був це зробити відповідно до вимог  закону, адже питання володіння, користування і розпорядження комунальним майном вирішується депутатами на сесії ради.

     Якими ж будуть наші наступні дії? Ми будемо однозначно добиватися включення цього принципового для нас питання до порядку денного наступної сесії Тернопільської районної ради і вимагати прийняття рішення на нашу користь !

    Ми будемо до кінця відстоювати законне право Підгаєцької міської територіальної громади володіти, користуватися та розпоряджатися майном та ресурсами, розташованими на території громади!

    Дякуємо всім, хто нас підтримав!

Фото без опису

Фото без опису