У Підгаєцькій міській громаді відбулися урочисті та святкові заходи до 25 - річниці Конституції України та Дня Української Молоді!

  • 347

      27 червня на міському стадіоні «Нива» відбулися урочистості та святкові заходи до 25 - річниці Конституції України та Дня Української Молоді!

Фото без опису

 

      Чарівні ведучі Віталій Лисий та Соломія Любинецька розпочали урочистий захід такими  зворушливими словами:«Основний Закон Держави повинен втілюватися в життя за допомогою молодих людей- рушійної сили нашого суспільства! Саме молодь,  свого часу,  пішла в лави УПА, молодь зупиняла орду Муравйова під станцією Крути, студенти повстали проти наруги і зневаги конституційних прав людини в 2013 році. Це з їхньої подачі Україна не стала на коліна тоді і захищає кордони нашої держави сьогодні. Це завдяки їм ми маємо змогу навчатися, веселитися, відзначати урочини і просто жити в незалежній Україні під синім небом з золотим колоссям, з честю і любов’ю одягати вишиванки, заплітати в коси синьо- жовті стрічки!»

Фото без опису

        До жителів Підгаєцької громади звернувся міський голова Ігор Мерена, котрий наголосив на безцінному внеску молодих прогресивних людей у розвиток нашої громади та розбудову України.  

        Міський  голова зазначив, що 25- річниця Конституції України – це знаковий день  для української державності. 25 років тому Верховною Радою  від Імені Українського народу було прийнято Основний Закон – Коституцію України, яка стала дороговказом у розбудові правової держави. Незважаючи на те, що основоположні  принципи , які закріплені в Конституції,  не завжди дотримуються на практиці, нам потрібно працювати над тим, щоб ці приписи стали нормою нашого повсякденного життя.

Фото без опису

      Також міський голова Ігор Мерена вручив грамоти Підгаєцької міської ради з нагоди відзначення 25- річниці Конституції України та Дня Української молоді активним жителям громади!

Фото без опису

      Святковий концерт продовжили чудові художні  колективи нашої Підгаєцької громади! Прекрасний спів патріотичних та сучасних  пісень зачаровував глядачів, а веселі та запальні танці викликали захоплення та бурхливі оплески.

Фото без опису
      Фото без опису

Майстирні : Олеся Нікітюк, Наталія Ядловська, Наталія Бекер та Діана Хованець продемонстрували техніку плетіння традиційної українську коси. Їхні чарівні моделі отримали перший досвід дефіле, демонструючи  чудові зачіски із традиційною косою !

Фото без опису

      У рамках святкових заходів відбувся також волейбольний турнір, організований Підгаєцьким районним ФСТ «Колос». У ході запеклих та цікавих ігор у турнірі визначився переможець та призери.  

     Заступник міського голови Ірина Мирна та голова ФСТ « Колос» Володимир Стирчак вручили грамоти переможцю турніру команді «Оксана» за зайняте перше місце, команді  «Ветерани» та команді села Голгоча- відповідно за друге і третє зайняті місця.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

     Жителі нашої громади мали унікальну можливість відвідати різні локації: скуштувати смаколиків та польову кухню, поспостерігати за мистецтвом плетіння традиційної української коси, ознайомитись із  тонкощами бджолярства та посмакувати медом,  дізнатись глибше про культуру нашого краю. Наймолодші учасники свята   робили аквагрим,  розмальовували гіпсові фігури, катались на атракціонах та  веселились чудовому святу, яке завершилось танцями та дискотекою!

Фото без опису
 Фото без опису

Фото без опису


Після завершення святкового концерту заступник міського голови Ірина Мирна звернулась із словами вдячності до :

- працівників галузі культури,  ФСТ «Колос» та КП «Водоканалу»  за сприяння у проведенні заходу та впорядкування території;  

- підприємців : Віталія Кидоня, Володимира Чорнія, Романа Хрущика, Богдана Федоріва, Василя Шкром'юка;

- Руслана Залуцького-  за імпровізовану сцену;

- хлопців, котрі допомагали  привезти сцену;

- Олега Войтовича  - за налагодження енергопостачання для гостей заходу та підприємців;

- працівників Центру зайнятості за участь у заході;

- старостів старостинських округів за активну участь;

- майстринь по плетінні традиційної української коси;  

- організаторів польвої кухні;

- хлопців, які грали танці та « крутили» дискотеку!

Фото без опису

      Щиро дякуємо чисельним жителям Підгаєцької громади, які прийшли на захід відсвяткувати День Конституції та День Української Молоді!

Фото без опису