Делегація Підгаєцької міської територіальної громади знову відстоювала свої законні права на сесії Тернопільської районної ради!

  • 438

       Вже вкотре жителі Підгаєцької громади, міський голова Ігор Мерена, старости старостинських округів та депутати відстоювали свої законні права на сесії Тернопільської районної ради!

      Як висвітлювали ми вже раніше, проблема полягає у передачі Підгаєцького районного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Підгайціагроліс» та комунального підприємства  «Підгаєцьке районне бюро технічної інвентаризації» із власності Тернопільської районної ради до власності Підгаєцької міської територіальної громади.

       Керівництво Тернопільської районної ради довгий час не виносило це питання на розгляд сесії, незважаючи на рішення комісії та неодноразові звернення громади.

       30 червня 2021 року ці питання було внесено у порядок денний і поставлено на голосування, але, на превеликий жаль, нам не вдалось набрати достатню кількість голосів серед депутатів для прийняття рішення по цих питаннях.

        Як голосували депутати Тернопільської районної ради щодо питання передачі «Підгайціагроліс» до Підгаєцької міської громади ?

- ПП « Європейська  Солідарність » « За» - 7

- ПП « Батьківщина»  - «ЗА» - 4

- ВО « Свобода»  - «ЗА» - 1   «УТРИМАЛОСЬ » - 6

- ПП « За Майбутнє» - «ЗА» - 0 «УТРИМАЛОСЬ» - 5

- ПП « Слуга Нороду» - «ЗА» - 0   «УТРИМАЛОСЬ» - 4

- ПП « Голос «ЗА» - 1     «УТРИМАЛОСЬ »- 3

- «Радикальна партія Олега Ляшка»-«ЗА» - 2  «УТРИМАЛОСЬ »- 3

    Отже , «ЗА» проголосувало 15  депутатів Тернопільської районної ради. Рішення про передачу комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства  «Підгайціагроліс» до Підгаєцької громади не прийнято!

     За передачу КП «Підгаєцьке БТІ» до Підгаєцької громади також проголосувало 15 депутатів Тернопільської районної ради і, відповідно, рішення теж не було прийнято!

     Чому депутати, які не проголосували  «ЗА» передачу «Підгайціагроліс» і КП «Підгаєцьке БТІ» до власності нашої громади і тим самим порушили пункт 10 розділу  V ЗУ «Про місцеве самоврядування», не виконують своїх прямих обов’язків і не захищають інтересів жителів Підгаєцької міської громади, яким по закону належать ці лісові масиви і БТІ? Чиї інтереси тоді вони відстоюють?  Ці питання залишаються відкритими …

Фото без опису

Фото без опису