Міський голова Ігор Мерена провів робочу зустріч щодо питання виявлення вибухонебезпечних предметів на території Підгаєцької громади, а також здійснив виїзд на місце проведення даних робіт

  • 1443

     15 липня міський голова Ігор Мерена провів робочу зустріч із Василем Кулявим, заступником начальника 2 ДПРЗ  Головного управління ДСНС України в Тернопільській області,  Олександром Дворецьким, полковником Служби цивільного захисту та заступником начальника Управління з реагування на надзвичайні ситуації  Головного управління  ДСНС України в Тернопільській області, Михайлом Рудим, начальником відділу з питань транспорту, благоустрою, інфраструктури, цивільного захисту та охорони праці Підгаєцької міської ради , а також Надією Лучкою, заступником міського голови.  
Фото без опису
    У ходу зустрічі було обговорено актуальне питання щодо виявлення вибухонебезпечних предметів на території Підгаєцької громади. Учасниками зустрічі було здійснено виїзд на місце виявлення вибухонебезпечних предметів.
    Слід зазначити, що 2 листопада 2020 р.  о 09:00 год. до Служби для порятунку «101 » надійшло повідомлення про виявлення 1-го артилерійський снаряду Другої світової війни на території  Підгаєцької міської територіальної громади. Місце виявлення було взято під охорону Національної поліції.
    Дана подія попередньо класифікується як НС техногенного характеру, об’єктивного  рівня згідно з DK-019-2010, код – 10270 ( НС у наслідок пожежі,вибуху (можливості вибуху)виявлених вибухонебезпечних предметів (застарілих боєприпасів).

Фото без опису
   Станом на 14 липня 2021 р. перевірено 3,18 га території, виявлено та вилучено 171 од. вибухонебезпечних предметів, а саме: АС - 88 мм – 158 од., інші- 13 од., знищено 145 од. вибухонебезпечних предметів.  
Роботи продовжуються.

Фото без опису