Підгаєцька хлібна історія тривалістю в 16 років…

  • 678

      З давніх - давен  хліб для українців- це більше, аніж лише продукт харчування, адже хліб – це символ миру, дружби та гостинності українського народу: люди, котрі переломили між собою хліб за давнім звичаєм ставали друзями на ціле життя.

      Хлібом і сіллю зустрічають найпочесніших гостей, святим хлібом батьки благословляють молодих людей, котрі стають на весільний рушник подружнього життя, а також випускників, які крокують у самостійне доросле життя…

Фото без опису

     Оскільки хліб має особливе значення для кожного українця, тому і процес приготування має бути особливим: окрім великої кулінарної майстерності й дотримання всіх технологічних процесів, хліб має бути випечений з добротою та любов’ю…

     Саме з великою любов’ю вже 16 років поспіль у Підгайцях  виготовляє хліб та хлібобулочні вироби Богдан Федорів, фізична особа- підприємець. Пекарня, заснована у далекому 2005 році, безперервно (під час великих снігопадів, повені, пандемії) забезпечує  запашним хлібом підгайчан  та жителів громади.

     Секрет успішного бізнесу- це дружний колектив , котрий працює злагоджено, як годинник. Невелика плинність кадрів ( із восьми  працівників шестеро працюють вже довгий період )є свідченням того, що працівники  задоволені керівництвом пекарні та умовами і оплатою праці. Всі працівники пекарні є мешканцями нашої громади, що не може не радувати, адже люди працевлаштовані і це є дуже важливим чинником для економічного розвитку нашої Підгаєцької громади.

      Головною  господинею – пекарем  є Надія Плескун, яка працює у пекарні із перших днів її відкриття. Вона розповіла , що найбільш популярними видами хліба є: білий, житньо- пшеничний, житньо-пшеничний на заквасці, а також різні види випічки: булочки з маком, вишнею тощо.

Фото без опису

     «Фішкою » пекарні є весільні короваї, які приготовляються за особливою технологією і, знову ж таки, з великою любов’ю, адже пекарі докладають максимум зусиль, а також свою душу, щоб коровай був і смачний, і гарно оздоблений. Найбільша кількість короваїв, які пекарня виготовила на замовлення за день  – 35! У пекарні є замовлення на короваї вже аж на вересень 2022 року, так що поспішайте, щоб не залишитись без неймовірно красивого короваю на своє весілля!

Фото без опису

        Поспілкувавшись із власником пекарні Богданом Федорівим, ми дізнались, що для виготовлення хліба використовують  натуральні продукти, а також найсучасніші технології: електричні печі поміняли на пелетні, що дає суттєву економію електроенергії.

       «У нашій пекарні», - саме так підгайчани відповідають на запитання про те, де купив такий смачний і запашний хліб. Як то кажуть: «Свій до свого по своє»…

         Підгаєцька хлібна історія успішно триває …

Фото без опису