Міський голова Ігор Мерена провів оперативну робочу нараду із начальниками управлінь, відділів та секторів Підгаєцької міської ради!

  • 772

     4  серпня 2021 року під головуванням міського голови Ігоря Мерени відбулася оперативна робоча нарада із начальниками управлінь, відділів та секторів Підгаєцької міської ради.

     На нараді був присутній весь керівний склад Підгаєцької міської ради та, відповідно, начальники управлінь , відділів та секторів. У порядок денний оперативної наради були включені такі актуальні  питання, як вакцинація та наведення благоустрою до святкування  30 річниці незалежності України!

Фото без опису

    Питання вакцинації було одним із ключових на робочій нараді і доповів про ситуацію із вакцинацією у Підгаєцькій  міській територіальній громаді Богдан Виваль,  головний лікар КНП «Центр первинної медико- санітарної допомоги» Підгаєцької міської ради.

    Богдан Виваль повідомив про низькі показники вакцинації у нашій громаді. Він наголосив, що це є досить небезпечною ситуацією перед початком навчального року, що ставить під загрозу  нормальне функціонування тих сфер діяльності, працівники яких мають постійний контакт із людьми.  

     Також Богдан Виваль повідомив про новий штам Дельта, випадки захворювання яким вже зафіксовані і на території України. Чи допоможе ця вакцина не захворіти новим штамом Дельта? Однозначної відповіді немає, проте  Богдан Виваль наголосив,  що все таки вакциновані люди  будуть впевнені, що вжили всіх необхідних заходів, що вберегти себе і рідних.

Фото без опису

    Отже, якою вакциною на сьогоднішній день можна вакцинуваттся у пункті щеплення, який знаходиться у приміщенні  Староміської амбулаторії загальної практики сімейної медицини?

    Богдан Виваль розповів, що на даний час можна щепитися такими вакцинами як  Moderna (Модерна) , CoronaVac (КоронаВак) та Pfizer (Пфайзер!)

  Вакцинами Moderna та CoronaVac можна безпосередньо вакцинуватися у пункті щеплення з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:45, субота- неділя з 9:00 до 16:00!

      Якщо ви маєте бажання  щепитися вакциною Pfizer, то вам потрібно звернутися до свого сімейного лікаря або завідувача Староміської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Джиджори Тетяни Борисівни, яка проводить щеплення, і вас запишуть на вакцинацію Pfizer. Як тільки набереться достатня кількість бажаючих, то приїде бригада з Бережан і проведе щеплення!  

      У Підгаєцькій міській громаді провакциновано: 1208 людей – одноразово і 584 людей – дворазового.

    Богдан Виваль наголосив, що окрім підвищення температури та болі у м’язах у місці щеплення, інших серйозних побічних ефектів у пацієнтів не було!

    У ході наради  заступники  міського голови  Надія Лучка та Ірина Мирна також наголосили на важливості наведення благоустрою, щоб наша громада належним чином відзначила 30 річницю незалежності України!

     Наприкінці оперативної робочої наради було прийнято рішення щодо вжиття всіх необхідних заходів щодо вирішення даних проблем!

Фото без опису