ТОВ «Агрокомпанія Прикарпаття" - один із прикладів соціально відповідального бізнесу!!

  • 864

      Відбулася робоча зустріч міського голови Ігоря Мерени  з директором ТОВ «Агрокомпанія  Прикарпаття»  Галиною Іванчук.

      ТОВ «Агрокомпанія Прикарпаття»  провадить свою діяльність у селах Білокриниця, Гнильче, Лиса, Литвинів та Носів, де обробляє більше 2 тис. гектарів земель і ,відповідно, є потужним платником податків до місцевого бюджету, зокрема, торік від Агрокомпанії до районного та місцевих бюджетів Підгаєччини надійшло понад 2 млн. гривень. Цьогоріч планується збільшення надходжень. Станом на кінець липня до місцевого бюджету громади уже надійшло понад 1 млн. гривень, а основна частина сплати надходить, як правило, у третьому кварталі року.

       У ході зустрічі обговорено стан використання земельних часток (паїв), надходження податкових платежів, реалізацію заходів з метою підтримки соціально-культурного розвитку населених пунктів громади, на території яких підприємство здійснює обробіток земель.

      Галина Іванчук повідомила про збільшення розміру орендної плати власникам земельних часток (паїв), також розповіла про проведену роботу в рамках взаємодії із жителями сіл та старостами з метою вирішення нагальних питань у цих селах. Вона звернула увагу, що  ТОВ «Агрокомпанія Прикарпаття", що входить в групу компаній  Укрлендфармінг, є соціально відповідальною перед орендодавцями та завжди з розумінням оперативно реагує на потреби громади, зокрема, упродовж 2020-2021 ТОВ «Агрокомпанія   Прикарпаття» виділила кошти згідно соціальних угод на наступні потреби:

  • Проведено ремонти в Литвинівській ЗОШ (24000,0 грн) та  Носівській ЗОШ  на суму 21710,0 грн;
  • Придбання вікон у Литвинівську ЗОШ (28200 грн);
  • Преведено ремонт ФАПу та закуплено медикаменти у Носівській с/р.(5596,0 грн)
  • Встановлено 2 автобусні зупинки у с. Гнильче (20000,0 грн);
  • Придбання металевого паркану для церкви у с. Гнильче (22470,0 грн)
  • Виділена матеріальна допомога пайовикам с. Гнильче  на суму 21967,0 грн; та в с. Носів на суму 8650,0 грн.
  • Надано послуги автогрейдера на суму 12194,0 грн у с. Гнильче.
  • Допомога у будівництві дзвільниці у с. Білокриниця (20000,0 грн);
  • Облаштування благоустрою села Носів (36000,0 грн);

        Для проведення новорічних свят у школах с. Носів, Гнильче, Білокриниця, Литвинів   закуплено подарунків на суму 22040, грн.

 

      На великодні свята пайовикам ТОВ «Агрокомпанія Прикарпаття» (Тернопільська обл.) було вручено великодні кошики на суму 29500,0 грн.

     Також компанія виділяє допомогу на лікування пайовикам з малозабезпечених сімей та людям похилого віку.

      За 2020 рік сплачено податків до місцевого бюджету близько 2,5 млн. грн.

     Міський голова Ігор Мерена  поділився планами та баченням розвитку сіл громади, розповів про поточну роботу та проблеми наших сіл та запропонував спільно працювати  щодо підтримки в належному стані місцевих доріг, благоустрою  сіл з метою покращення якості життя мешканців даних сіл Підгаєцької міської територіальної громади.

Фото без опису