У Підгаєцькій міській громаді здійснено об'їзд закладів освіти комісією з вивчення стану готовності даних закладів до 2021-2022 навчального року

  • 2494

 

     Відповідно до розпорядження міського голови від 04 серпня 2021 року №146-од  «Про вивчення стану готовності закладів освіти до роботи у 2021/2022 навчальному році» затверджено комісію з вивчення стану готовності закладів освіти до нового навчального року.

      З 10 по 12 серпня 2021 року здійснено обїзд закладів освіти на предмет готовності до 2021-2022 навчального  року. Станом на серпень 2021 року в громаді працюють 20 закладів загальної середньої освіти, 10 дошкільних навчальних закладів, ЦДЮТ та КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Підгаєцької міської ради. В умовах формування мережі громади керівники закладів освіти громади приклали максимум зусиль для підготовки закладів до нового навчального року. Від імені керівництва Підгаєцької міської ради висловлюємо подяку батькам учнів та вихованців закладів за безпосередню участь у підготовці їх до нового навчального року.

      За підсумками обїзду підготовлено довідку та вказано недоліки, які необхідно виправити до початку навчального року. Найпершочерговішим завданням на сьогоднішній день є створення умов організації харчування учнів у навчальних закладах відповідно до вимог законодавства. А це практично повна заміна обладнання, проведення капітальних ремонтів та підходу до організації харчування загалом.

     Так, в галузі освіти є чимало невирішених проблем, які потребують залучення коштів, ресурсів та зусиль. Але командна робота на сьогоднішній день дає хороші результати. Висловлюємо слова вдячності усім благодійникам та меценатам, що долучилися до зміцнення матеріально-технічної бази. Особливу увагу під час об’їзду звернено на виконання Постанови КМУ від 09 грудня 2020 року №1236 (із змінами), щодо відсотків вакцинації персоналу закладу. Однією із важливих новацій стають правила роботи навчальних закладів в умовах карантину. У разі переходу області до «жовтої», «помаранчевої» чи «червоної» зони потрібно мати мінімум 80 % вакцинованого персоналу закладів. У випадку не вакцинації педагогічних працівників навчальний заклад буде переведено на дистанційну форму навчання. З метою недопущення таких ситуацій проводить розяснювальна робота щодо дотримання вимог вищевказаної постанови.

     Початок нового навчального року обіцяє чимало викликів щодо організації навчального процесу, розрахунку педагогічного навантаження, забезпечення температурного режиму закладів в умовах здорожчання вартості енергоносіїв, виплати заробітної плати і т.д. Відтак питання функціонування закладів освіти знаходяться на постійному контролі голови Підгаєцької міської ради Ігоря Мерени. 

Фото без опису

Фото без опису

   Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису