У Підгаєцькій міській територіальній громаді урочисто відзначили День Державного Прапора України!

  • 1112

      23 серпня 2021 року у місті Підгайці на Майдані  Незалежності  відбулися урочистості до Дня Державного Прапора  України!

 

     «Багато століть відбувалося формування нашого шляхетного та яскравого стягу- священного двоколору! Багато поколінь захисників української землі проливали кров за цей величний символ! Наш прапор- це найдорожчий символ, за який і сьогодні найкращі сини України ведуть боротьбу із ворогом у зоні АТО за свободу та незалежність нашої країни! »,- такими зворушливими слова звернулись до присутніх на Майдані Незалежності  чудові ведучі заходу Соломія Любинецька та Віталій Лисий!

 

        Почесне право  підняти національний стяг було надано пластунам  Станиці Підгайці Громадської організації «Пласт - Національна скаутська організація України»!

        Із вітальним словом до Дня Державного Прапора України звернувся до присутніх  міський голова Ігор Мерена, котрий наголосив , що національний стяг- це символ свободи, незалежності та єдності нашої української нації! Міський голова побажав всім міцного здоров’я , щастя, добра та віри у краще майбутнє!

 

       Отці  Петро Федів, о. Микола Мидляк, о.  Ігор Комарницький та о. Василь Майка прочитали спільну молитву  за всіх Героїв, які поклали своє життя за волю та незалежність нашої держави !

     Проникливі пісні прозвучали у виконанні талантів Підгаєччини : Івана Пелещишина, Тетяни Фурди, Ірини Бачинської, Насті Кіяк,  Каті Пшеничняк та вокального ансамблю «Лелеченьки» ЦДЮТ, керівник Наталя Лапчак!

 

      День Державного Прапора України- це справді особливий день для кожного із нас, адже синьо- жовтий стяг - це символ свободи, волі, віри та сили українського народу!