У Народному Домі відбулася розширена нарада із керівниками закладів та установ освіти Підгаєцької міської ради

  • 1404

    

      У п’ятницю, 27 серпня 2021 року, у Народному Домі відбулася розширена нарада із керівниками закладів та установ освіти Підгаєцької міської ради.

      На зустрічі були присутні начальник управління освіти Підгаєцької міської ради Галина Дуда, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів Ірина Мирна та Надія Лучка, начальник відділу моніторингу, позапланового контролю та взаємодії з органами місцевого самоврядування управління ДСЯО в Тернопільській області Ірина Ящишин, керівники та їх заступники закладів та установ освіти Підгаєцької міської ради.

      З вітальним словом до всіх присутніх у залі звернулись  Галина Дуда, Надія Лучка та Ірина Мирна. Вони, у свою чергу, привітали всіх із початком нового навчального року, подякували вчителям за їх титанічний та невтомний труд,  а також висловили вдячність всім, хто  приклав  максимум зусиль для того, щоб 1 вересня усі учні нашої громади, вчителі та батьки зайшли в охайні класи навчальних закладів!

   

       Галина Дуда виступила із доповіддю на тему : «Підсумки роботи освітньої галузі громади та основні завдання освітян у впровадженні реформи Нової української школи».  

      У своїй доповіді вона відзначила, що тридцять років з погляду історії - період занадто малий, проте для освіти - це значний  відрізок часу, який започаткував значні зміни в освітньому процесі. Становлення держави не може не торкатися як освіти в цілому, так і окремих її галузей.  

     Начальник управління освіти також наголосила на тому, що реформа освіти, яка торкнулася безпосередньо всіх учасників освітнього  процесу без винятку, набирає обертів. З огляду на процес  децентралізації влади, перед територіальними громадами і нашою громадою, в тому числі, постає питання створення ефективної системи освіти, що є завданням складним і надзвичайно відповідальним.

      У доповіді Галини Дуди надзвичайно цікавою була  частина про високі  досягнення за останні десятиліття на олімпіадах, різноманітних  спортивних та музичних конкурсах , а також у написанні наукових робіт в МАН учнів із  навчальних закладів нашої громади.

    Підгаєччина, без жодного сумніву, багата на талановиту та розумну молодь, яка прославляє її як в Україні, так і за її межами.

      Ірина Ящишин  виступила із доповіддю  на тему: «Забезпечення спільного розуміння якості освіти: пріоритетні завдання нового навчального року».

      У ході висвітлення даного питання начальник відділу моніторингу, позапланового контролю та взаємодії з органами місцевого самоврядування  зробила акценти на таких актуальних темах як:

  • Оновлена «Абетка для директора» та рекомендації щодо роз’яснення внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах загальної, середньої, дошкільної, позашкільної, професійної  (професійно- технічної) освіти;
  • Проведення самооцінювання освітньої діяльності;
  • Важливість інституційного аудиту. Інформаційно- аналітична система  EvaluEd;
  • Порадник для органів місцевого самоврядування;
  • Онлайн курс на платформі Prometeus з питань розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти.

     На прикінці наради всі присутні мали змогу поділитися враженнями від почутого, а також поспілкуватися як між собою, так із гостями з області. Керівники, їх заступники закладів та установ освіти, а також всі вчителі у залі мали чудову можливість отримати кваліфіковану відповідь на будь-які запитання, як то кажуть, із перших уст.

      Нарада завершилась проникливим виконанням гімну нашої держави  «Ще не вмерла України» на живо.