Зрадивши інтереси жителів Підгаєцької громади, Тернопільська районна рада передала Підгаєцьке районне комунальне спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Підгайціагроліс» у власність Тернопільської обласної ради!

  • 2971

     Вчора, 16 вересня 2021,  відбулося друге  пленарне засідання шостої сесії Тернопільської районної ради восьмого скликання.  У затвердженому Порядку  денному сесії питання  передачі лісогосподарського підприємства «Підгайціагроліс» у власність Тернопільської обласної ради не було, проєкт рішення не був оприлюднений та не розглянутий на засіданні профільної депутатської комісії, як цього вимагає законодавство. І посеред другого пленарного засідання шостої сесії, знехтувавши усіма нормами, депутат від  ВО "Свобода" Олександр Ріпка з голосу вніс пропозицію щодо зміни  до порядку  денного сесії.

     Відповідно, депутати Тернопільської районної ради внесли зміни до порядку денного  більшістю голосів  та проголосували «ЗА» ( 31 голос) передачу лісогосподарського підприємства «Підгайціагроліс» у власність Тернопільської обласної ради.  Ось результати голосування за це рішення :

- ПП « Європейська  Солідарність » « За» -1 «ПРОТИ»- 0, « УТРИМАЛОСЬ» - 9

- ПП « Батьківщина»  - «ЗА» -2 , ПРОТИ»- 0,     «УТРИМАЛОСЬ» - 0

- ВО « Свобода»  - «ЗА» - 11,   ПРОТИ»- 0,   «УТРИМАЛОСЬ» - 0

   - ПП « За Майбутнє» - «ЗА» - 7   ПРОТИ»- 0, « УТРИМАЛОСЬ» - 0

- ПП « Слуга Нороду» - «ЗА» -4,     ПРОТИ»- 0, « УТРИМАЛОСЬ» - 0

- ПП « Голос «ЗА» - 4,  ПРОТИ»- 0, « УТРИМАЛОСЬ» - 0

- «Радикальна партія Олега Ляшка» - «ЗА»-2,   ПРОТИ»- 0, « УТРИМАЛОСЬ» - 0.

        Нагадаємо, що в зв’язку із ліквідацією Підгаєцького району усі комунальні установи, заклади, підприємства, які були власністю громади Підгаєцького району, перейшли до Тернопільської районної ради. І якщо усі установи і заклади бюджетної сфери у галузі освіти, культури, медицини Підгаєцька міська рада прийняла своєчасно назад до власності Підгаєцької громади і забезпечила їх повне фінансування,то питання передачі Підгаєцького районного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Підгайціагроліс» та комунального підприємства «Підгаєцьке районне бюро технічної інвентаризації» не вирішувалось протягом декількох місяців. Керівництво Тернопільської районної ради не виносило це питання на розгляд сесії   Тернопільської районної ради, незважаючи на неодноразові звернення керівництва громади.

       26 травня та 30 червня 2021 року численна делегація жителів  Підгаєцької громади на чолі із міським головою  Ігорем  Мереною,  а також старостами  старостинських округів і депутатами Підгаєцької міської ради їздили на сесії Тернопільської районної ради  відстоювати  свої законні права , проте депутати Тернопільської районної ради не проголосували за передачу цього комунального господарства до власності Підгаєцької громади, на території якої розташовані усі ліси, якими розпоряджалося підприємство!

     Більше того, 30 червня 2021 року голова Тернопільської районної ради Віктор Козорог запевнив представників Підгаєцької громади, що Тернопільська районна рада не передаватиме  лісогосподарське підприємство «Підгайціагроліс» до Тернопільської обласної ради, а вже 16 вересня 2021 року, депутати проголосували «ЗА» передачу цього підприємства  у власність Тернопільської обласної ради.

       Чому лісові масиви, які по закону належать Підгаєцькій громаді мають бути у власності Тернопільської обласної ради?

    А ще виникає запитання: Чому таке важливе та доленосне для Підгаєцької громади питання не винесли на розгляд комісії? Чому не було жодного обговорення ? Чому, не вивчивши питання, депутати проголосували «ЗА» передачу лісогосподарського підприємства у власність Тернопільської обласної ради і таким чином позбавили Підгаєцьку громаду своїх законних лісових масивів?

       Якщо депутати Тернопільської районної ради не відстоюють інтересів жителів Підгаєцької громади, то виникає запитання: А чиї інтереси тоді вони лобіюють? Відповідь очевидна - свої власні…

      Щиро дякуємо тим депутатам Тернопільської районної ради, які не підтримали це ганебне рішення та не пішли проти інтересів Підгаєцької територіальної громади. Однак, на жаль, їх кількість  була  недостатньою.

Фото без опису