19 вересня у Підгайцях відбулося справжнє футбольне дійство – товариська зустріч між ветеранами «Нива»- Підгайці та «Нива»- Тернопіль!

  • 598

     19 вересня у Підгайцях відбулося справжнє футбольне дійство – товариська зустріч між  ветеранами  «Нива»- Підгайці та «Нива»- Тернопіль на честь 60- ліття  легендарного воротаря Юрія Мороза та 50- річчя Юрія Чернеця, гравців  команди «Нива» - Підгайці.

Фото без опису
   Сказати, що у Підгайцях люблять футбол – це нічого не сказати, бо в Підгайцях його величність  гру мільйонів - «Футбол» просто  обожнюють!

    Футбольна команда «Нива»  - це візитна карточка Підгаєччини не тільки в  Тернопільській області, а й далеко за  її межами.  
Легендарна команда «Нива» - Підгайці зразка 1978 року запалила не одну зірку на футбольному небосхилі України!

   І дуже приємно, що ветерани надихають вже підростаюче   молоде  покоління футболістів Підгаєччини до перемог та підкорення нових спортивних вершин!

Фото без опису
 
   Футбольне  свято відбулось за підтримки голови Асоціації футболу Тернопільщини Тараса Юрика та міського  голови Ігоря Мерени.
      
   Перед початком матчу Тарас Юрик привітав ювілярів і  вручив їм пам’ятні  подарунки. Голова Асоціації футболу  Тернопільщини наголосив,  що саме у славних  Підгайцях у 1978 році  зародилась легендарна  футбольну команда «Нива» і висловив  вдячність всім ветеранам, які з року в рік збираються на товариські матчі. Також Тарас Юрик подякував ветерану  «Нива» - Підгайці  Петру Калиняку за організацію цього чудового футбольного дійства і за те, що протягом багатьох років не втомлюється збирати   футбольну родину ветеранів  разом у Підгайцях.  

Фото без опису
    
    Міський голова Ігор Мерена, у свою чергу, подякував  ветеранам та молодим футболістам за те, що прославляють Підгаєччину на різноманітних футбольних змаганнях.
Ігор Мерена  привітав ювілярів та вручив їм подарунки і висловив вдячність  численним  глядачам на трибунах за те, що завжди палко підтримують свою рідну  команду.
   Міський голова також  вручив подяку Підгаєцької міської ради жителям громади , які завжди підтримують футбол:Віталію Кидоню, Ігорю Дембіцькому,Руслану Почигайлові,Роману Хрущику, Олегу Коваленку, Богдану Дмитріву, Ярославу Боднарчуку, Богдану Іванціву
та Дмитру Остап‘юку.

Фото без опису

    До вітального слова була також запрошена Ольга Колос, відома в Тернопільській області меценатка та  громадсько- політична діячка, яка привітала всіх із таким чудовим футбольним святом і подарувала спортивну форму наймолодшим футболістам Підгаєччини.

Фото без опису

   Поздоровили  ювілярів і поділились найкращими спогадами колишній гравець та незмінний коментатор всіх  матчів ветеранів   Анатолій Венгернович, тренер команди
«Нива»-  Тернопіль Михайло Данилюк та ветеран команди  «Нива» Підгайці, організатор  футбольного свята Петро Калиняк .

Фото без опису
 
   Ведучою спортивного дійства була Галина Жибак, а концертну  програму підготовили працівники Народного Дому. Чудові пісні прозвучали у виконанні Каті Пшеничняк, Тараса Андрусишина, Софії Дзядикевич та Юлії Касіян.  

   Сам матч закінчився з рахунком 4-3 на користь господарів – ветеранів « Нива» Підгайці. Диктором  матчу виступив Володимир Стирчак.

Фото без опису

   Коли відвідуєш такі спортивні заходи, то  розумієш, що футбол – це більш ніж спортивна гра!

   Футбол згуртовує, футбол руйнує бар’єри та кордони між людьми, футбол об’єднує різних людей,  просто знайомих, друзів, жителів громади в одну велику футбольну родину і їхні серця б’ються в унісон, коли  вони вболівають за одну команду і кричать: «Нива» Гол, Гол, Гол!!!

Фото без опису

Фото без опису