1 жовтня 2021 року у селі Завалові відбулася зустріч жителів старостинського округу з керівництвом громади, працівниками та депутатами Підгаєцької міської ради

  • 633

       1 жовтня  2021 року у селі Завалові відбулася зустріч жителів старостинського округу з керівництвом громади, працівниками та депутатами Підгаєцької міської ради.  

Фото без опису

        На зустрічі обговорювалось питання використання земельної ділянки площею 27,0 гектарів, розташованої за межами села Заставче. Ця земельна ділянка була  передана у грудні 2020 року із державної власності у комунальну власність Підгаєцької територіальної громади як землі загального користування (пасовища).

       У серпні цього року Підгаєцька міська рада надала дозвіл на розроблення землевпорядної документації на цю земельну ділянку новоствореному комунальному сільськогосподарському підприємству «Підгаєцький фермер». Однак, певна частина жителів села Заставче  не задоволені таким рішенням та стверджують, що їм потрібна ця ділянка для випасання худоби та сінокосіння.

       Слід зазначити, що у межах села є ще інші  пасовища достатньої площі, розташовані поблизу житлових будинків, де люди мають змогу випасати худобу, та й кількість великої рогатої худоби в селі Заставче  є невеликою - біля півтора десятка.

Фото без опису

        У ході розмови стало зрозуміло, що частина жителів села володіли недостатньою інформацією та були переконані, що мова йшла про пасовища у межах їхнього села. Ще частина людей просили залишити їм пасовище, розташоване за межами села, або хоча б його частину так, як від їхніх будинків до нього ближче і зручніше.

        Під час тривалого спілкування з громадянами керівництво, депутати та працівники міської ради розповідали про переваги діяльності новоствореного комунального підприємства поблизу їхніх сіл, про можливість вирощування та збуту сільськогосподарської продукції, створення нових робочих місць, започаткування нового виробництва на теренах громади, адже в умовах децентралізації ( передача усіх повноважень громадам) та відсутності виробництва на Підгаєччині потрібно шукати шляхи для розвитку громади і земля, як цінний ресурс, не може стояти без використання.

Фото без опису

       Міський голова Ігор Мерена  вислухав усі пропозиції, які обговорювали мешканці громади на зустрічі та запевнив, що можливі варіанти вирішення даної ситуації будуть ще додатково розглядатись для того, щоб врахувати інтереси усіх жителів Завалівського старостинського округу та водночас надати можливість новоствореному комунальному підприємству розвиватися і працювати.