Напередодні величних свят Покрови Пресвятої Богородиці, Дня Українського козацтва, Дня створення УПА та Дня захисників і захисниць України у Підгаєцькій громаді розпочались урочистості!

  • 2000

І не буде переводу

Українському народу

Доки з глибини сторіч

Долина козацький клич!

 

      Україна- це наша багатостраждальна рідна ненька, за яку її вірні сини і дочка свідомо йшли на смерть, знаючи, що лише від них залежить свобода та незалежність українського народу. «А хто, як не ми?», - говорили і продовжують говорити Герої…  

 

Фото без опису

 

      У Підгаєцькій громаді  з нагоди цих знаменних свят на могилі дорошенківців у селі Загайці  отець Микола Мидляк та отець Василь Майка відправили віче-панахиду.

      Нагадаємо, що на місці могили відбулася історична битва гетьмана Петра Дорошенка з військом Яна Собєського.

      Ведучі Соломія Любинецька і  Тарас Плугатор розповіли про звитяги і подвиги відважних козаків, січових стрільців, воїнів УПА та захисників і захисниць, які загинули на Сході України.

 

Фото без опису

      Отець Василь сказав , що нашим священним  обов’язоком є  запалити свічку і згадати у своїх молитвах всіх, хто загинув за свободу на незалежність нашої держави. Отець Василь Майка наголосив, що народ, який накритий Покровом Пресвятої Богородиці є непереможним, а пам’ять про них завжди житиме у серцях українців.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису