12 жовтня 2021 року міський голова Ігор Мерена скликав позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Підгаєцькій міській раді!

  • 1030

     Позачергове засідання комісії з питань техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Підгаєцькій міській раді відбулося у зв’язку із виникненням надзвичайної ситуації  пов’язаної  з відсутністю постачання природного газу бюджетним установам на осінньою- зимовий період 2021-2022 року на території  Підгаєцької міської територіальної громади.

 

Фото без опису

 

      Вищенаведене ситуація може призвести до порушення нормальних умов життєдіяльності населення  територіальної громади, виникнення загрози життю та здоров’ю мешканців, завдання значних матеріальних збитків та потребує вжиття термінових заходів реагування.  

 

       Відсутність газопостачання в подальшому  в умовах опалювального періоду призведе до блокування  (припинення) роботи органів державної влади, закладів освіти, культури, соціальних закладів та закладів охорони здоров’я, що в умовах пандемії, пов‘язаної із поширенням гострої респіраторної хвороби COVID- 19 є неприпустимим.

 

      Враховуючи протокол  регіональної комісії  з питань ТЕБ та НС від 11 жовтня 2021 року № 12 та за результатами доповідей і з урахуванням їх обговорення комісія вирішила:

 

1. Визнати надзвичайну ситуацію, що склалася у зв’язку з відсутністю договору на постачання природного газу бюджетним установам  на осінньо - зимовий період 2021- 2022 років та можливим подальшим виникненням загрози життю та здоров’ю населення  громади, завдання значних матеріальних збитків , відповідно до пункту 24 частини першої статті 2 Кодексу цивільного захисту України надзвичайною ситуацією.

 

2. Визнати надзвичайну ситуацію, що склалася у зв’язку з відсутністю договору на постачання природного газу бюджетним установам  на осінньо - зимовий період 2021- 2022 років, відповідно до Національного класифікатора надзвичайних ситуацій ДК 019:2010, пункту 4.3 Порядку класифікації надзвичайних ситуацій за їх рівнями (далі Порядок класифікацій), затвердженого постановою  Кабінету Міністрів України від 24 березня 2004 р. № 368, пункту 76 розділу 1 Класифікаційних ознак надзвичайних ситуацій, затверджених наказом МВС України від 06 серпня 2018 року, попередньо класифікувати як надзвичайну ситуацію техногенного характеру (код НС 10800 НС унаслідок аварій на системах життєзабезпечення) місцевого рівня.

 

3. Розпочати опалювальний сезон у закладах, які працюють на альтернативн6их видах палива,  з 12 жовтня 2021 року.