26 листопада відбулася 15 сесія Підгаєцької міської ради восьмого скликання

  • 896

26 листопада 2021 року відбулася 15 сесія Підгаєцької міської ради восьмого скликання. На розгляд сесії було внесено 302 питання порядку денного.
Депутати затвердили звіти старостів Голгочанського, Завалівського, Мужилівського та Новосілківського старостинських округів.  Прийнято ряд рішень, які мають важливе значення для забезпечення життєдіяльності громади.

Так, прийнято звернення до Народних депутатів України від політичних сил, представлених у Підгаєцькій міській раді, щодо недопущення розгляду та прийняття Верховною Радою України законопроекту 6062, прийняття якого суттєво зменшує ресурси та повноваження територіальних громад. 

Затверджено Правила благоустрою території населених пунктів громади, за порушення яких передбачена адміністративна відповідальність за ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Надано дозвіл на створення двох органів самоорганізації населення- вуличних комітетів «Вода Угринова», «Пенкасівка Вода». Затверджено Положення про фінансовий відділ Підгаєцької міської ради у новій редакції.

Також депутатами затверджено фінансовий план КНП «Підгаєцька центральна міська лікарня» на 2022 рік та внесено зміни до фінансового плану цього ж підприємства на 2021 рік. 

Начальник фінансового відділу міської ради Ольга Полячук прозвітувала про виконання Підгаєцького міського бюджету за 9 місяців 2021 року. За результатами діяльності міської ради за цей період слід зазначити перевиконання доходів загального фонду міського бюджету.

Так, виконання загального фонду становить 101 відсоток до уточненого плану (102 663,5 тис. гривень), що на 13 750,8 тис. гривень (або на             15,3 відсотка) більше надходжень за відповідний період 2020 року*, з них:      - власні доходи (податкові, неподаткові надходження) – 57 066,4 тис. гривень (або 101,9 відсотка), що на 10 050,5 тис. гривень (або на 21,4 відсотка) більше надходжень відповідного періоду 2020 року. 

На підставі цього Підгаєцька міська рада мала змогу внести зміни до міського бюджету на 2021 рік і профінансувати ряд важливих питань.

Також депутатами  прийнято ряд рішень, що стосувалися діяльності підпорядкованих міській раді установ, розглянуто звернення громадян, що стосувались містобудівної діяльності.

Основна частина проектів рішень, передбачених для розгляду на 15 сесії,  стосувалась розгляду звернень громадян із земельних питань. Серед цих питань депутатами надано дозвіл на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність двом учасникам АТО, затверджено перелік земельних ділянок, право оренди передбачено продати на земельних торгах. Прийнято два рішення про продаж права оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення та рішення про продаж земельної ділянки несільськогосподарського призначення.

Секретар міської ради повідомила депутатів міської ради про порядок звітування перед виборцями та запропонувала подати пропозиції щодо дати і місця звітування кожного депутата для затвердження радою графіку звітувань.

Окремо слід зазначити, що  на 15 сесії депутатами вперше за одне пленарне засідання було розглянуто усі 302 питання порядку денного. Така плідна праця депутатів надала можливість громадянам, звернення яких розглядались на цій сесії, вчасно до кінця року завершити виготовлення документацій із землеустрою та отримати земельні ділянки у власність. Депутати завершили роботу 15 сесії спільним виконанням Державного Гімну України.

Лічильна комісія Підгаєцької міської ради завершила підрахунок результатів голосування депутатів на 15 сесії о 15.45. Окрема велика вдячність депутатам - членам лічильної комісії Мирону Боднарчуку, Ганні Цяпуті, Петру Калиняку за розуміння і ретельне виконання своїх депутатських обов’язків і доручень.