У Підгаєцькій громаді завершилися роботи з очищення від вибухонебезпечних предметів території урочища «Буда», розташованого на відстані 2,5 км від села Старе Місто

  • 765

     22 грудня міському голові Ігорю Мерені було вручено Акт прийому-передачі виконаних групою піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення робіт з очищення території від вибухонебезпечних предметів заступником начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації полковником служби цивільного захисту Юрієм Берестецьким.

Фото без опису

    Цей документ засвідчив закриття на території громади надзвичайної ситуації об’єктового рівня, пов’язаної з виявлення скупчень (складів) застарілих боєприпасів, знешкодження яких обумовило залучення спеціальних підрозділів на тривалий час.

     Групою піротехніків Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного Управління ДСНС України у Тернопільській області виконано комплекс заходів щодо очищення від вибухонебехпечних предметів території урочища "Буда" поблизу села  Старе Місто загальною площею 13,4 га.

     Роботи тривали з 2 листопада 2020 по 20 грудня 2021 року. Протягом цього періоду піротехніки ДСНС здійснили 74 виїзди до місця події, обстежили 13,4 га території, виявили та знищили 454 од. боєприпасів, часів Другої світової війни (артилерійських снарядів, калібром 88 мм – 441 од., інші вибухонебезпечні предмети – 13 од.).

Фото без опису

    Міський голова Ігор Мерена висловив подяку і зазначив, що рятувальники продемонстрували високий професіоналізм та виконали свої службові обов’язки на найвищому рівні, адже забезпечити безпеку жителів громади- це найголовніший пріоритет роботи як і Головного управління ДСНС України у Тернопільській області так і діяльності міської влади.

Фото без опису

Фото без опису