11 січня 2022 року заступник міського голови Надія Лучка провела робочу нараду стосовно роботи пунктів обігріву та стану розчищення автомобільних доріг у Підгаєцькій громаді

  • 651

     11 січня 2022 заступник міського голови Надія Лучка провела робочу нараду. У нараді взяли участь заступник начальника 2 ПРЗ ГУ ДСНС України в Тернопільській області Василь Кулявий, начальник відділу з питань транспорту, благоустрою, інфраструктури, цивільного захисту та охорони праці міської ради  Михайло Рудий, директор КУ «Центр надання соціальних послуг» Підгаєцької міської ради Юрій Драпак.       

    Під час  наради було обговорено ряд питань стосовно роботи пунктів обігріву на території Підгаєцької міської територіальної громади  та стану розчищення автомобільних доріг та забезпечення їх посипочним матеріалом.

Фото без опису

    У ході наради Василь Кулявий доповів, що рішенням місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Підгаєцькій міській раді від 01.12.2021, протокол № 9, затверджено такий  перелік пунктів обігріву на території Підгаєцької міської територіальної громади на 2021-2022 роки:

      1. Будинок  Культури                            м. Підгайці, вул. Бережанська, 13

      2. Амбулаторія  ЗПСМ  КНП «ЦПМСД»   с. Завалів, вул. Л. Українки, 19б

      3. Амбулаторія  ЗПСМ  КНП «ЦПМСД»   с. Новосілка, вул. Центральна, 73а

      4. Амбулаторія  ЗПСМ  КНП «ЦПМСД»   с. Голгоча, вул. Центральна, 6

      5. Амбулаторія  ЗПСМ  КНП «ЦПМСД»   с. Мужилів, вул. Шевченка, 1

      Надія Лучка запропонувала активізувати роботу старостів старостинських округів, соціальних працівників та медичних працівників ФАПів та амбулаторій щодо контролю за найбільш вразливими категоріями населення та діяльністю пунктів обігріву у зв’язку із погіршенням погодних умов, суттєвим зниженням температури повітря.

       Юрій Драпак наголосив, що на обліку комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Підгаєцької міської ради знаходиться 516 осіб. 38 соціальних працівників комунальної установи, відповідно до графіків відвідувань, проводять інструктажі щодо поводження з пічним опаленням, газовими та електроприладами з одинокими непрацездатними громадянами, особами похилого віку, малозабезпеченими сім'ями, забезпечують дровами, допомагають оформленням субсидій і пільг. Для лежачих категорій осіб відвідування здійснюється щоденно. 

     Михайло Рудий, у свою чергу,  доповів про стан розчищення автомобільних доріг та забезпечення їх посипочним матеріалом на території громади. Зокрема, станом на сьогоднішній день  відсутній посипочний матеріал на дорозі Шумляни-Боків, яка є в підпорядкуванні УКБ Тернопільської обласної державної адміністрації. Він запропонував доручити старостам старостинських округів інформувати міську раду про стан автомобільних доріг під час снігопадів та ожеледиці.

     За підсумками наради було вирішено доручити старостам старостинських округів Підгаєцької міської ради спільно з соціальними працівниками та медичними працівниками ФАПів та амбулаторій проводити періодичні відвідування найбільш вразливих категорій населення під час несприятливих погодних умов та зниження температури повітря  з метою недопущення нещасних випадків. Старости, відповідно, також повинні вести контроль за станом автомобільних доріг, наявністю посипочного матеріалу та щоденно інформувати відділ з питань транспорту, благоустрою, інфраструктури, цивільного захисту та охорони праці міської ради.