"Акт Злуки - це історичний день, коли українці із Заходу та Сходу об’єднали не лише ураїнські землі, а й свої вишиті серця", - міський голова Ігор Мерена

  • 239

Шановні жителі та гості Підгаєцької громади, дорогі українці!

День 22 - го січня назавжди вписаний золотими літерами в історію України, адже саме цього  дня у 1919 році, з проголошенням Акту Злуки Української та Західноукраїнської Народних Республік, відбулося символічне об’єднання українських земель в одній державі.

Акт Злуки - це історичний день, коли українці із Заходу та Сходу  об’єднали не лише українські землі, а й свої вишиті  серця. Історичний день, який став основоположною подією для українського державотворення. Історичний день, коли українці продемонстрували, що в єдності – сила!

Тож щиро вітаю всіх жителів,  гостей громади та всіх українців із Днем Соборності! Бажаю всім міцного здоров’я, добробуту,  злагоди  та миру. Нехай Господь посилає нам мудрість у прийнятті важливих рішень.

 Соборність – це бути вільним серцем і душею. Соборність – це бути незалежним у своїх помислах і висловлюваннях.  Соборність -  це братерство  українських душ і сердець, які б’ються в унісон.

Сьогодні, коли на Сході України лютує російський ворог, ми, українці,  маємо бути єдині та сильні духом  як ніколи. Ми повинні так само як і сто три  роки тому, у День Злуки, простягнути один одному руку, стати пліч-о-пліч і об’єднати наші зусилля задля спільної перемоги у цій російсько - українській війні та процвітання  України! 

З Днем Соборності дорогі українці!

Слава Україні! Героям Слава!

З повагою міський голова Ігор Мерена