28 січня 2022 року відбулося позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Підгаєцькій міській раді у зв’язку з ростом захворюваності на СОVID-19

  • 600

     28 січня 2022 року  заступник міського голови  Надія Лучка провела позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Підгаєцькій міській раді у зв’язку з ростом захворюваності на СОVID-19.

 

     На комісії були присутні заступник міського голови Ірина Мирна, керуюча справами (секретар) виконавчого комітету Ірина Баран та інші  члени  місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Підгаєцькій міській раді.

 

     Основне питання порядку денного:  стан епідемічної ситуації на території Підгаєцької громади  в умовах поширення гострої респіраторної хвороби СОVID-19 та посилення протиепідемічних заходів у зв’язку з ростом захворюваності.

Фото без опису

 

     Надія Лучка відповідно до інформації КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Підгаєцької міської ради та відділення санітарно-гігієнічних досліджень Теребовлянського відділу ДУ «ТОЦКПХ»  МОЗ  України проінформувала присутніх про подальше різке збільшення захворюваності на COVID - 19 серед населення Підгаєцької міської територіальної громади. Вона довела до відома  присутніх інформацію щодо росту показників захворювання за останній тиждень. Зокрема в період з 21.01.2022р. по 27.01.2022 р. лабораторно підтверджено 183 випадки хворих на СОVID-19, із них 8 дітей, 7 медичних працівників, 10 працівників закладів освіти. Станом на 27.01.2022р. на території міської територіальної громади зафіксовано 209 активних випадків.Також за період епідемії в Підгаєцькій міській територіальній громаді зареєстровано 21 летальний випадок, що становить 1,4% від захворілих. Заступник міського голови наголосила на організації вакцинальної кампанії, де 34.4% задекларованого населення громади повністю вакциноване, а 0.3% (59 осіб) вакциновані третьою (бустерною) дозою, вакциною COMIRNATI (файзер), в основному медичні працівники. Запропонувала забезпечити дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів та  звернула увагу на необхідність подальшого щеплення населення громади від СОVID-19. Разом з цим Надія Лучка наголосила на необхідності дотримання маскового режиму в закладах торгівлі, громадського харчування, на ринку, дотримання карантинних вимог в релігійних громадах під час проведення богослужінь. З метою переривання ланцюга захворюваності запропонувала продовжити в навчальних закладах освіти, культури  форму дистанційного навчання, призупинити  культурно-масові заходи на території громади

     Василь Патра, в. о. начальника управління освіти, провів аналіз щоденного моніторингу захворюваності  на СОVID-19  та ГРВі працівників закладів та установ освіти, а також учнів і вихованців дошкільних закладів. Він наголосив, що спостерігається тенденція до росту захворюваності як на  СОVID-19 так і на ГРВі працівниками закладів освіти та здобувачами освіти. Василь Патра підтримав пропозицію щодо продовження дистанційної форми навчання в навчальних закладах громади.

Фото без опису

      У ході комісії було вирішено:

1. Враховуючи різку динаміку зростання числа виявлення хворих на СОVID-19, в період з 31 січня 2022 року по 04 лютого 2022 року  продовжити  навчання в закладах освіти, культури за дистанційною формою, і надальше призупинити масові заходи на території громади.

 

2. Дозволити відвідування громадянами структурних підрозділів Підгаєцької міської ради за умови наявності документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, міжнародного, внутрішнього або іноземного сертифіката, негативний результат тестування на СОVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години, також використання мобільного додатка Порталу Дія (Дія) та документу від лікаря про одужання особи від зазначеної хвороби або протипоказань до вакцинування. Обмежити доступ до структурних підрозділів Підгаєцької міської ради відвідувачів, забезпечити можливість подання документів, заяв, звернень, тощо поштовими чи електронними засобами.

3. Керівникам підприємств, установ, організацій забезпечити дотримання вимог наказу Міністерства охорони здоров'я  України від 30.11. 2021 року             № 2664 «Про затвердження Змін до Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16.12.2021 року за №1624/37246.

4.  Сектору поліцейської діяльності №2 (м. Підгайці) відділу поліції №1(м. Бережани) Тернопільського РУП Головного управління національної поліції в Тернопільській області (Кунька Юрій), Підгаєцькиму управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області (Цяпута Василь), посилити контролюючі заходи щодо дотримання маскового режиму в закладах торгівлі, громадського харчування, на ринку, дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки.

5. Керівникам закладів та установ громади забезпечити ПЛР тестування осіб з ознаками захворювання на СОVID-19 в підпорядкованих підрозділах,  проводити широке інформування та роз’яснювальну роботу серед населення та у закладах, установах, організаціях незалежно від форми власності щодо необхідності вакцинації та встановлених карантинних обмежень і обов’язкового їх дотримання.

Фото без опису