4 лютого 2022 року міський голова Ігор Мерена провів позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Підгаєцькій міській раді

  • 462

     04 лютого 2022 року  міський голова Ігор Мерена провів позачергове  засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Підгаєцькій міській раді. 

     На комісії були присутні заступниці міського голови Надія Лучка, Ірина Мирна, керуюча справами (секретар) виконавчого комітету Ірина Баран та інші  члени  місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Підгаєцькій міській раді.

     Основне питання порядку денного:  стан епідемічної ситуації на території Підгаєцької громади  в умовах поширення гострої респіраторної хвороби СОVID-19.

 

Фото без опису

    Михайло Романів, завідувач відділення санітарно-гігієнічних досліджень Теребовлянського відділу ДУ «ТОЦКПХ» МОЗ України, доповів присутнім інформацію щодо росту показників захворювання за останній тиждень.Зокрема в період з 28.01.2022 по 02.02.2022 лабораторно підтверджено 175 випадки хворих на СОVID-19, із них 28 дітей, 6 медичних працівників, 6 працівників закладів освіти. Також за період епідемії в Підгаєцькій міській територіальній громаді зареєстровано 23 летальних випадки, становить 1,2% від захворілих. Станом на 03.02.2022 в громаді зареєстровано 1910 випадків захворювання на СОVID-19, в тому числі 469 випадків від початку 2022 року (дорослі – 1674, діти  - 236, одужало – 1508, продовжують хворіти – 379).

   Виваль Богдан, головний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Підгаєцької міської ради, проінформував присутніх про перебіг захворюваності на COVID-19 серед населення Підгаєцької міської територіальної громади. Наголосив на організації вакцинальної кампанії, де кількість вакцинованих хоча б 1 дозою становить – 37,9%, кількість повністю вакцинованих становить - 34.4% задекларованого населення громади, також проводиться вакцинація ІІІ дозою (бустерною) вакциною COMIRNATI (файзер) особам, які були щеплені ІІ дозами будь-якою вакциною не менше 6 місяців тому. Станом на 03.02.2022 вакциновано бустерною дозою 93 особи, в основному медичні працівники, що становить 0,7% від задекларованого населення. Наголосив на необхідності дотримання карантинних вимог та маскового режиму в закладах торгівлі, громадського харчування, на ринку.

    Галина Боднарчук, головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної, середньої та позашкільної освіти управління освіти Підгаєцької міської ради, повідомила про те, що перехід з 20.01.2022 закладів освіти громади на організацію освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання дав можливість мінімізувати безпосередній фізичний контакт між учасниками освітнього процесу та перервати ланцюжок зараження.  Довела аналіз щоденного моніторингу захворюваності  на СОVID-19  та ГРВі працівників закладів та установ освіти, а також учнів і вихованців дошкільних закладів.  Наголосила, що спостерігається тенденція зменшення захворюваності як на СОVID-19 так і на ГРВі працівниками закладів освіти та здобувачами освіти та необхідності продовження навчання в очному режимі.

     У ході комісії було вирішено:

1. Відновити освітній процес в закладах освіти громади з 07.02.2022 в очному режимі відповідно до зменшення показників захворювання на СОVID-19 в освітніх закладах.

2. Керівникам закладів освіти:

1) забезпечити щоденний моніторинг захворюваності учасників освітнього процесу та, при потребі, приймати рішення про зміни в режимі роботи закладу;

2) не допускати до навчання та роботи учасників освітнього процесу з ознаками ГРВІ без попередніх результатів ПЛР – тесту.

2. Дозволити відвідування громадянами структурних підрозділів Підгаєцької міської ради за умови наявності документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, міжнародного, внутрішнього або іноземного сертифіката, негативний результат тестування на СОVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години, також використання мобільного додатка Порталу Дія (Дія) та документу від лікаря про одужання особи від зазначеної хвороби або протипоказань до вакцинування. Обмежити доступ до структурних підрозділів Підгаєцької міської ради відвідувачів, забезпечити можливість подання документів, заяв, звернень, тощо поштовими чи електронними засобами.

3. Керівникам підприємств, установ, організацій забезпечити дотримання вимог наказу Міністерства охорони здоров'я  України від 30.11.2021 № 2664 «Про затвердження Змін до Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 16.12.2021 №1624/37246.

4.  Сектору поліцейської діяльності №2 (м. Підгайці) відділу поліції №1         (м. Бережани) Тернопільського РУП Головного управління національної поліції в Тернопільській області (Кунька Юрій), Підгаєцькиму управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області (Цяпута Василь), посилити контролюючі заходи щодо дотримання маскового режиму в закладах торгівлі, громадського харчування, на ринку, дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки.

5. Керівникам закладів та установ громади забезпечити ПЛР тестування осіб з ознаками захворювання на СОVID-19 в підпорядкованих підрозділах,  проводити широке інформування та роз’яснювальну роботу серед населення та у закладах, установах, організаціях незалежно від форми власності щодо необхідності вакцинації та встановлених карантинних обмежень і обов’язкового їх дотримання.