Увага! Важлива інформація для депутатів Підгаєцької міської ради щодо декларування!

  • 331

Шановні депутати!

   Відповідно до вимог частини третьої  статті 8 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» на депутатів місцевих рад поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», а отже депутати місцевих рад зобов’язані щороку до 1 квітня подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік та дотримуватися інших вимог фінансового контролю, передбачених чинним законодавством України.

 

      З 1 грудня 2021 року набрав чинності Наказ Національного агентства з питань запобігання корупції від 23.07.2021 року № 449/21 "Про затвердження форми декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та Порядку заповнення та подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування". Цей Порядок визначає процедуру заповнення та подання до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбачених статтею 45 Закону України «Про запобігання корупції». 

  Також при заповненні декларації можна скористатися Роз’ясненням Національного агентства з питань запобігання корупції щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю (подання декларації, повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, повідомлення про відкриття валютного рахунку) від 29 грудня 2021 року №11.

     Вищезгадані матеріали можна знайти на офіційних веб-сайтах Національного агентства з питань запобігання корупції та Підгаєцької міської рад (розділ «Запобігання проявам корупції»).

   Не забувайте, що безпосередньому поданню Вами декларації може передувати виникнення у питань у зв’язку із завершенням терміну дії ЕЦП або його втратою, зміною електронної пошти, а також питань щодо вимог до відображення тієї чи іншої інформації у декларації, вирішення яких потребуватиме додаткового часу. Тому просимо завчасно перевірити наявність безперешкодної можливості входу до Реєстру та усієї необхідної інформації для заповнення декларації.

    Звертаємо увагу, що за несвоєчасне подання без поважних причин декларації передбачена адміністративна або кримінальна відповідальність.

  За умисне неподання суб’єктом декларування декларації передбачена кримінальна відповідальність у вигляді штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі строком на один рік, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. (стаття 366-3 Кримінального кодексу України, діє з 30.12.2020).

   За несвоєчасне подання без поважних причин декларації передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (стаття 172-6 Кодексу України про адміністративні порушення).

Фото без опису