Герої не вмирають... У Підгаєцькій громаді відбувся мітинг- реквієм пам’яті Героїв Небесної Сотні

  • 320

    Біля пам’ятника Борцям за волю України у центрі міста Підгайці відбувся  мітинг – реквієм пам’яті Героям Небесної Сотні, які вийшли на мирний протест і були вбиті кулями снайперів в Києві на Майдані. Сто сім невинних душ полетіли у вирій вічності журавлиним ключем та продовжують захищати рідну Україну з Небес… як Ангели- Охоронці.

    Приєднатися до загальнонаціональної скорботи, помолитися  та вшанувати пам’ять Героїв   Небесної Сотні прийшли  Всечесні отці, керівництво та жителі Підгаєцької громади. Ангели – учні із портретами Героїв у руках під  лемківську пісню- реквієм «Пливе кача по Тисині» повернули нас на пекельний Майдан лютого 2014 року.

    Ведучі заходу Соломія Любинецька та Віталій Лисий пригадали присутнім як тоді, моторошного лютого, прості люди із дерев’яними щитами без зброї в руках йшли на зустріч смерті із Україною у серці. Учні Опорного закладу «Підгаєцька ЗОШ I-III ступенів» поклали квіти до пам’ятника Борцям за волю України, а Всечесні отці відправили молебен.  Священники Петро Федів та Василь Майка наголосили, що українці завжди пам’ятатимуть подвиг Героїв Небесної Сотні і  звернулися до жителів громади із проханням об’єднати свої християнські серця у спільній молитві за мир та спокій, яка допоможе із волі Господа відвернути небезпеку від нашої рідної землі.

    Тужливі пісні та зворушливі до глибини душі вірші навертали сльози на очі жителів громади. Мітинг- реквієм, організований працівниками Народного Дому, завершився покладанням лампадок біля пам’ятника Борцям за волю України. Це вічне полум’я, як символ нескореності та відваги українського народу, ніколи не згасне у наших серцях.

    Революція Гідності є уособленням жертовності та патріотичності  української нації. Революція Гідності стала  переломним етапом  в сучасній історії України і засвідчила перед цілим демократичним світом, що українці сильна, вольова, миролюбна нація, яка сповідує моральні та європейські цінності. Революція гідності вкотре підтвердила, що українці вільні серцем та душею і ніхто, ніколи не зможе поставити нас на коліна перед ворогом.  


Герої не вмирають….
Слава Україні! Героям слава!