На першому пленарному засіданні 18 сесії Підгаєцької міської ради депутати затвердили Програму розвитку футболу в Підгаєцькій міській територіальній громаді на 2022-2024 роки

  • 379

    Не секрет, що найпопулярнішим видом спорту в Україні та Європі є футбол. Футбол –  улюблена гра мільйонів, яка об’єднує спортивні серця в одне ціле незалежно від раси, кольору шкіри, політичної приналежності тощо.

    Підгаєччина  - не виняток. Наш край завжди славився своєю багатою футбольною історією, адже саме звідси бере початок легендарна команда «Нива», яка згодом змагалася із найсильнішими футбольними командами найвищого дивізіону.

   Мета даної затвердженої програми, ініціатором якої є Відділ культури, туризму, молоді та спорту Підгаєцької міської ради, -  розвиток футболу в громаді шляхом: створення сприятливих умов для його розвитку, проведення змагань та занять футболом  із залученням жителів громади, формування здорового способу життя різних верств населення, насамперед молоді. Термін дії програми: 2022-2024 роки.

Фото без опису

    Досягнення поставленої мети здійснюватиметься шляхом управління футболом, розвитком дитячо-юнацького, аматорського футболу, футболу ветеранів та матеріально- технічного забезпечення.

    Для фінансування Програми залучаються  в установленому порядку кошти міського бюджету. Фінансування витрат на виконання заходів Програми здійснюються в межах наявного фінансового ресурсу міського бюджету при затвердженні або внесенні змін до місцевого бюджету на відповідний бюджетний період. Фінансове забезпечення Програми передбачено за рахунок коштів міського бюджету.

     Основними завданнями і заходами даної Програми є:

          - підведення підсумків Кубку та чемпіонату громади з футболу;

          - проведення інвентаризації футбольних полів загальноосвітніх шкіл та визначення потреби у забезпеченні спортивним інвентарем та обладнанням;

          - проведення змагань футболу серед ЗОШ І-ІІ та ЗОШ І-ІІІ ступенів, чемпіонату обласної дитячо-юнацької футбольної ліги;

          - участь збірної команди громади в обласних змаганнях з футболу серед команд дитячо-юнацьких спортивних закладів;

          - участь футбольних команд загальноосвітніх шкіл громади в обласних змаганнях з футболу на призи клубу «Шкіряний мяч»;

          - приведення технічного стану футбольних полів та стадіону «Нива» у відповідність з вимогами регламенту Асоціації футболу Тернопільщини про проведення змагань з футболу;

          - участь футбольних команд громади в обласних змаганнях;

          - проведення змагань на рівні громади та участь в обласних змаганнях серед ветеранів;

          - передбачення в місцевому бюджеті Підгаєцької міської територіальної громади кошти на ремонт,  благоустрій футбольних полів, майданчиків, прилеглих до них територій, забезпечення необхідним інвентарем та футбольною формою для команд;

          - будівництво спортивних майданчиків за місцем проживання, у місцях відпочинку та загальноосвітніх навчальних закладах;

          - залучення усіх верств населення до занять футболом за місцем їх проживання;

          - внесення стадіону «Нива» та футбольних полів до Єдиного електронного Всеукраїнського реєстру спортивних споруд;

          - проведення конкурсу на рівні громади та участь в обласному огляді- конкурсу «Краще футбольне поле».

      Дана Програма неодмінно сприятиме популяризації здорового способу життя серед молоді  та всіх жителів громади і відкриє ширші можливості для розвитку  дитячо- юнацького футболу, який є запорукою успішного футбольного майбутнього громади.