Історія, яка надихає… Історія про те, чому українці виграють цю війну!

  • 351

Три дні тому Підгаєцька міська рада надала допомогу  продуктами, медикаментами, домашньою випічкою, речами першої необхідності двом чоловікам, які охоче все грузили у машину.

-Хлопці, а куди везете? - запитуємо.
 -У Макарів, односельчанам, -   спокійно відповідають чоловіки.

- Як у Макарів? Селище ж облозі! Там ж русьня веде постійні обтріли по житлових будинках та мирних жителях! Як ви доїдете? - схвильовано знову запитуємо ми.

- Нічого страшного, ми місцеві і знаємо стежки, яких рускі не знають. Наші друзі та односельчани із села Мотижин, що біля селища Макарів, вже дуже довго сидять без їжі, води, світла, тепла, зв’язку і  їм потрібна наша допомога, -  знову виважено, але з болем відповідають хлопці. І продовжують:

- Там сусід не знає чи його сусід живий… Вони тижнями не виходять з підвалів…

Фото без опису

Після розмови із старостою Мужилівського старостинського округу довідуємось, що дев’ятнадцятьом людям із села Мотижин Макарівської громади, що під Києвом,  вдалось виїхати з – під куль ворога, і вони приїхали у Підгаєцьку громаду та поселились у селі Мужилів.  

Переселенці, так ми вже звикли називати тимчасово переміщених людей із інших регіонів України, самі пекли  запашних хліб в печі,  пампушки, сухарі, запікали кров’янку та готували інші страви для своїх односельчан, які опинились в облозі орків. Жителі села Мужилів також допомогли всім чим змогли.

Фото без опису

І зранку, вдосвіта, хлопці поїхали у пекло…А нам залишилось лише милились… молились, лиш би хлопці щасливо доїхали до села Мотижин і повернулись до нашої громади.

Яке ж то щастя було почути  того ж самого ранку, коли вирушили хлопці у дорогу, фразу по новинах: «Макарів наші звільнили!» Але, на жаль, село Мотижин не вдалось звільнити і його повністю окупували рускі війська та кадирівці. Незважаючи на постійні обстріли, але з Божою допомогою та рідними стежками,  хлопцям все ж таки вдалось доїхати до найближчого блокпосту свого села та передати допомогу українським військовослужбовцям, які вже, у свою чергу, намагатимуться доставити такі необхідні продукти, медикаменти та речі жителям села Мотижин, Макарівської  громади.

Хлопці вже щасливо повернулися  у село Мужилів до своїх дружин і дітей .

Милосердя, доброта та співчуття до ближнього - це у нас в крові, це закладено у наше українське ДНК, це те, що відрізняє нас від рашистів, і цього ніколи не збагнути оркам!  

І саме тому українці виграють цю війну, бо це - війна людей, які щиро моляться та боронять свою рідну землю  проти нелюдей, які  вбивають, ґвалтують, мародерять на чужій землі. А Добро завжди перемагає Зло!

Слава Україні! Героям Слава!

Фото без опису

Фото без опису