На Підгаєччині вшанували пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

  • 706

Сьогодні, 26 квітня 2022 року, у Підгаєцькій громаді відбувся мітинг-реквієм «Твій Хрест, страждальна Україно», приурочений 36 річниці Чорнобильської трагедії. Поминальний захід організували працівники Народного Дому.

Духовенство, керівництво, а також жителі громади помолились за жертв аварії на Чорнобильській АЕС. Отець Ігор Комарницький та отець Олег Дрюченко відправили панахиду та вкотре нагадали присутнім про чорний день в історії людства  і згубний вплив наслідків катастрофи на наступні покоління.  

Фото без опису

Священники відзначили героїзм ліквідаторів трагедії, яким ціною власного життя та здоров’я вдалось приборкати страшний вогонь і недопустити поширеною ще більшої радіації.    

На жаль, ми знову стали заручниками ядерної небезпеки з боку російської держави, яка, розгорнувши повномасштабну війну проти України, погрожує  всьому цивілізованому світу ядерною зброєю.

Фото без опису

Проте ми віримо, що Збройні Сили України разом із міжнародними партнерами та з Божою допомогою відвернуть цю небезпеку і ворог буде знищений назавжди!

«Пам‘ятаймо, заради чого все починали наші пращури. Ми, їх нащадки, маємо завершити боротьбу перемогою над нашим вічним ворогом- московською ордою»,- підсумувала ведуча поминального заходу Галина Жибак.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису