Підгаєцька громада продовжує надавати гуманітарну допомогу потребуючим

  • 425

У ті часи всюди був морок. Здавалося, що й на небесах і на землі всі ворота співчуття закрилися. Вбивця вбивав і євреї помирали, а зовнішній світ або був співучасником або залишався осторонь. Лише у небагатьох вистачило мужності не залишатися байдужими…Чому їх було так мало?...»

         Елі Візель, лауреат Нобелівської премії

Так починається історичний нарис «Вона заплатила життям» про нашу землячку, підгайчанку, праведницю світу - Катерину Сікорську.

Проста, убога жінка, удова з трьома донечками, котра сама ледве давала раду своїй сім’ї стала на дев’ять місяців порятунком для трьох євреїв… За це була скарана нацистами на смерть. А дітки залишились сиротами.

Історія має здатність повторюватися. Україна сьогодні у мороці війни. І, через це, кричить, благає про співчуття та допомогу на весь світ! Та тільки у небагатьох вистачає мужності не бути байдужими. Найбільше, звісно ж, болить у найрідніших – українців, котрі розкидані нині по всьому світу, діаспори, сусідів – поляків, чехів, литовців, латвійців, естонців, словаків… Дякуючи Богу та цій підтримці ми тримаємо стрій. Ми вистоїмо.

Часточка підгайчанки Катерини зараз у кожному нашому серці. Адже ще від 2014 року, мабуть, жоден мешканець нашої громади не залишився осторонь формування надійного тилу нашого війська та оборони країни, незважаючи на те, що більшість із тих, хто щедро допомагає, не володіє ані великими статками , ні багатством, а часто й самі мають право претендувати на соціальну підтримку...

А з початку цьогорічного лютого  місцева волонтерська ініціатива – Підгаєцький волонтерський центр, об’єднала мешканців громади, представників  духовенства, підприємців, освітян, працівників культури та колектив Підгаєцької міської ради в дієвий механізм забезпечення потреб земляків Героїв-Воїнів, допомоги внутрішньо переміщеним особам , медичним закладам, дитячим будинкам , людям , які опинились у зоні гуманітарної катастрофи, а також підтримки соціально вразливих мешканців громади – інвалідів, сиріт.

І цей механізм втілився нарешті у формі Благодійної організації «Благодійний фонд імені праведниці світу Катерини Сікорської».

Фото без опису

Логотип фонду – голуб з оливковою гілкою – символ припинення біди, миру та нової надії на краще. Ми надіємось, ми упевнені – Перемога буде за нами! І нам є заради чого працювати далі! Бо знаємо задля кого і чого. І чиї ми діти!

З Божою допомогою та Вашою підтримкою, дорогі земляки!
З питань роботи Фонду, надання чи отримання благодійної допомоги просимо звертатися за адресою:

вул. Бережанська, 48, місто Підгайці (будинок колишнього ПМК), Тернопільського району Тернопільської області, 48000

+ 38 096 303-14-50 з 9:00 год. до 16:00 год.

Фото без описуФото без опису