Привітання міського голови Ігоря Мерени із державним святом - Днем Конституції України!

  • 384

Шановні друзі! Дорогі українці!

Фото без опису

Щиро вітаю вас із визначним державним святом- Днем Конституції України!

28 червня 1996 року українці отримали Основний Закон України, який став точкою відліку нової епохи в історії нашої держави.

Найвища юридична сила Конституції України, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність – це ті демократичні засади, що формують  міцний   фундамент, на якому будується українське громадянське суспільство.

Демократичне правове державотворення України – це складний історичний процес, який бере свій початок ще від Конституції Пилипа Орлика -перша демократична Конституція у світі!

У тому і унікальність української  нації, бо в нас є чим гордитися: своя українська багатовічна  історія, своя українська кольоритна культура, своя українська солов’їна мова, своя християнська віра! Нам чужого не потрібно, але свого ми ніколи не віддамо!

І зараз московська орда, розв’язавши страшну війну на нашій землі,  зазіхнула на святе -  суверенітет,  цілісність, незалежність, демократичність, соборність України. Але українці ніколи не стануть на коліна перед ворогом і до останньої краплі крові будуть битися за свою рідну землю і за ті основоположні принципи, які закладені в Конституції України.

Нехай дотримання основних засад  Конституції України стане нормою  нашого повсякденного  життя. Вистояти і Пермогти у цій кровопролитній  війні сьогодні, щоб завтра наступні покоління жили у конституційно розвиненій правовій європейській держані - це мета і мрія кожного свідомого українця.

Дякую всім воїнам, які сьогодні стоять на варті європейських і моральних цінностей та відчайдушно б’ються за Богом дану рідну землю!

Бажаю всім міцного здоров’я, витримки, незламної віри, мирного неба і Перемоги!

Слава Україні!

З повагою міський голова Ігор Мерена