У День Державного Прапора України та напередодні 31 - річниці Незалежності нашої держави у Підгаєцькій громаді підняли синьо- жовтий стяг!

  • 457

У День Державного Прапора України та напередодні 31 - річниці Незалежності нашої держави у Підгаєцькій громаді підняли синьо- жовтий стяг.

Стяг, який став символом боротьби і незламності духу українського народу, підняли учні Опорного закладу «Підгаєцька ЗОШ I-III ступенів» та Підгаєцької гімназії ім. Маркіяна Паславського, котрі здали мультимедійний тест на 200 балів.

До присутніх звернувся міський голова Ігор Мерена, котрий привітав всіх із Днем Державного Прапора України і Днем Незалежності.

Ігор Мерена сказав, що вже шостий місяць, як український народ ціною життів Героїв  відважно боронить свою рідну землю від лютого ворога під синьо - жовтим стягом і наголосив, що ніхто і ніколи не відбере нашу Незалежність, бо українці нащадки козацького роду, для яких Воля та Свобода -  понад усе!

Міський голова вручив грамоти учням, які проявили високі знання на мультимедійному тесті: Тамілі Кошіль, Віталію Семчуку, Ірині Пазяк, Анастасії  Суператій, Тарасу Плугатору, Назару Здепу.

Проникливі слова чудових ведучих,  душевні монологи та патріотичні пісні учасників заходу, організованого  працівниками КЗ «Централізована клубна  система» ПМР, розчулили присутніх до сліз.

Духовенство і громадскість згадали у своїх молитвах нещодавно загиблих на російсько- українській війні Героїв: Олександра Корпана, Івана Борсука, Володимира Нанинця, Олега Марковича, Андрія Асадова, котрі на жертовний вівтар поклали свої життя.

"А ви думали, що Україна так просто. Україна — це супер. Україна — це ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни".
 (Ліна Костенко)

Ай справді немає ціни мужності та відваги наших воїнів і Героїв, які відчайдушно ведуть боротьбу там, щоб сьогодні ми тут мали змогу підняти Державний Прапор України!

Знесилені,  але нескорені… Скривавлені, але незламні… Скалічені, але непоборні…

Ми неодмінно переможемо, бо Ми з України.

Слава Україні! Героям Слава!