Відбулася 24 чергова сесія Підгаєцької міської ради восьмого скликання

  • 374

30 серпня 2022 року завершила роботу 24 чергова сесія Підгаєцької міської ради восьмого скликання. Два пленарних засідання  24 сесії були доволі плідними, прийняті рішення дали змогу  вирішити ряд важливих і невідкладних питань.

            Депутати розпочали свою роботу хвилиною мовчання та вшануванням пам’яті наших захисників, які героїчно загинули, захищаючи українську землю від ворога - Івана Борсука, Андрія Асадова, Олега Марковича, Володимира Нанинця та усіх наших українських  воїнів. Міський голова словами вдячності згадав усіх військовослужбовців, які  захищають Україну, полонених, поранених, безвісті відсутніх.             

  На першому пленарному засіданні, яке відбулось 22 серпня 2022 року, до уваги депутатів та міського голови був представлений ЗВІТ про виконання міського бюджету за І півріччя 2022 року. Детальніше із аналітичною запискою про виконання міського бюджету, витратами і надходженнями за минулий період можна ознайомитись ТУТ. Хочеться відмітити, що у І  півріччі маємо  перевиконання бюджету у розмірі 104,2 % до затверджених обсягів, обсяг перевиконання у грошах  становить 3 089200 гривень. Це на 15176 00 гривень (або на 2,1 відсотка) більше від надходжень за відповідний період 2021 року. До порівняння з іншими громадами, лише в п’ятьох із двадцяти п’яти громад області приріст надходжень за І півріччя 2022 року у порівнянні з І півріччям 2021 року більший, ніж по Підгаєцькій міській територіальній громаді (6 912,8 тис гривень), а дві громади не забезпечили виконання на рівні 2021 року.

            Рішення про затвердження звіту виконання бюджету не було прийняте на цій сесії, для його прийняття не вистачило одного депутатського голосу.

            Прийнято рішення про надання дозволу на створення вуличного комітету в селі Лисій, внесено зміни до складу виконавчого комітету міської ради. Прийнято рішення про припинення як  юридичних осіб навчальних закладів, які вже декілька років не здійснюють освітньої діяльності. Це школи в с.Боків, Бронгалівка, Лиса, Мозолівка, Рудники, Старе Місто, Степове, Червень, дитячі садочки в с.Бронгалівка, Лиса.

            На друге пленарне засідання виносились питання про припинення шляхом ліквідації чотирьох закладів освіти громади – Волицької, Яблунівської та Юстинівської загальноосвітніх  шкіл І ступеня та Юстинівського  дитячого садка «Дзвіночок». Розгляд цих питань був зумовлений неможливістю надання якісних освітніх послуг учням (вихованцям)  цих закладів у теперішніх умовах  та затратністю їх функціонування. .

              За результатами обговорення депутатами прийнято рішення про припинення шляхом ліквідації :

- Волицької загальноосвітньої школи І ступеня - на завершення минулого навчального року числилося 5 дітей, 2  педпрацівники з тижневим навантаженням 11 і 10 годин відповідно, 1 педпрацівник- сумісник  з  тижневим навантаженням 4 години, 0,5 ставки тех.працівника.    Станом на 25.08.2022р.  в школі числилося 2 учнів.

- Юстинівського  дитячого садка «Дзвіночок» ( облікова чисельність вихованців станом на 25.08.2022 року -   8 дітей, середня відвідуваність - 5 вихованців, 1 ставка завідувача дит.садка, 0,75 ставки вихователя, 0,5 ставки помічника вихователя, 0,5 ставки кухаря).

            І дитячий садок, і школа могли працювати тільки дистанційно в зв’язку з відсутністю укриття на випадок повітряної тривоги.

             У Яблунівській школі на завершення минулого навчального року числилося 10 учнів у двох класах-комплектах , 2 педпрацівники з тижневим навантаженням 19 годин- чуть більше ставки, 1 педпрацівник  з тижневим навантаженням 6 годин плюс 0,5 ставки асистента вчителя, 1 педпрацівник- сумісник з тижневим навантаженням 6 годин, 0,5 ставки тех.працівника і 0,5 ставки сезонного працівника-опалювача. Станом на 18.08.2022 р. у школі залишились 7 учнів в одному класі-комплекті.

            У Юстинівській школі на завершення минулого навчального року  числилось 9 учнів, 1 педпрацівник з тижневим навантаженням 19 годин, 1 педпрацівник-сумісник 0,5ставки (іноземна мова) і 0.5 ставки тех.працівника. Станом на 18.08.2022 р. у школі залишилось 9 учнів в одному класі-комплекті.

            Ці заклади освіти зможуть здійснювати навчання тільки дистанційно в зв’язку з відсутністю відповідних укриттів на випадок повітряної тривоги. Батьки учнів погодились із тим, що їхні діти навчатимуться тільки за дистанційною формою навчання у класах-комплектах, і депутати утримались від закриття цих двох навчальних закладів у поточному році.

            Особливої уваги заслуговує рішення про передачу Підгаєцькій лікарні двох нових укомплектованих  автомобілів швидкої допомоги. Ці транспортні засоби  Підгаєцька громада отримала безоплатно в якості гуманітарної допомоги від іноземних меценатів за активної участі міського голови. 

            Затверджено Програми «Підтримка обдарованих дітей Підгаєцької міської територіальної громади» на 2022 – 2026 роки» та «Дітям Підгаєччини – якісне і безпечне харчування» на 2022-2024 роки», метою яких є стимулювання учнів до високих показників у навчанні та забезпечення їх повноцінного і здорового харчування у навчальних закладах громади.

            Депутатами в ході сесії прийнято ще багато важливих рішень в різних галузях життєдіяльності громади, в тому числі щодо передачі земельних ділянок в оренду, що дозволить ефективно розпоряджатися земельними ресурсами та збільшувати надходження до міського бюджету. Всього на 24-й сесії депутатами прийнято  69 рішень.

            Сесія завершила свою роботу спільним виконанням Державного гімну України.