До уваги жителів громади!

  • 497

    

         З приводу численних звернень громадян до керівництва Підгаєцької міської ради щодо неналежного утримання та ремонту доріг на території нашої громади інформуємо наступне.

           Через територію громади проходить дві автомобільні дороги загального користування державного значення, а саме: Т-09-03 Галич-Підгайці-Сатанів та Т-20-04 Бережани-Підгайці-Монастириська власником (балансоутримувачем) цих доріг є Служба автомобільних доріг у Тернопільській області. Підгаєцька міська рада неодноразово зверталася до Служби автомобільних доріг у Тернопільській області, зокрема за останній місяць направлено 2 звернення щодо неналежного утримання даних доріг та придорожніх смуг. Відповідно службою надано відповідь (копія додається), що в умовах введення режиму воєнного стану на території України та у зв’язку з відміною акцизу на паливо, припинилося надходження коштів до Дорожнього фонду, за таких умов прийнято рішення щодо обмеження виконання робіт з експлуатаційного утримання доріг.

        Також на території громади знаходяться 23 автомобільні дороги загального користування місцевого значення власником (балансоутримувачем) яких є управління капітального будівництва Тернопільської обласної військової адміністрації, якому надсилалися чисельні звернення та тільки за поточний місяць надіслано 3 офіційні звернення щодо вирубки зелених насаджень та стану даних доріг, але відповіді щодо утримання та ремонту цих доріг ми не отримали.

       Підгаєцькою міською радою створено комунальне підприємство «Дорожнє», яке обслуговує комунальні дороги (вулиці м. Підгайці та населених пунктів громади). Цього року підприємством було проведено ремонт вулиць у Литвинівському старостинському округу с. Боків вул. Стуса, вул. Коновальця, вул. Хмельницького, вул. Бандери, вул. Мазепи, с. Литвинів вул. Бережанська; в Угринівському старостинському округу с. Угринів вул. Пенкасівка, вул. Л. Українки; м. Підгайці вул. Т. Гунчака, вул. Гайдамацька, вул. І. Франка.

            На даний час КП «Дорожнє» проводить ямковий ремонт вулиць в м. Підгайці.

Додаток 

Як емоджі Знак оклику выглядає в Facebook.