Відбулася 25 чергова сесія Підгаєцької міської ради восьмого скликання

  • 315

Фото без опису

29 листопада 2022 року відбулася 25 чергова сесія Підгаєцької міської ради восьмого скликання. На розгляд сесії виносились 58 питань порядку денного.  

         Після виконання Державного гімну України депутати та міський голова Ігор Мерена приступили до розгляду запланованих питань.  

         На початку пленарного засідання  голова Підгаєцької міської територіальної виборчої комісії Роман Хараба представив депутатам нового наступного за черговістю депутата Підгаєцької міської ради восьмого скликання  та зачитав відповідні постанови виборчої комісії. Депутати прийняли рішення про визнання повноважень депутата Підгаєцької міської ради восьмого скликання Манявської Людмили Василівни й обрали її  до складу постійної комісії депутатської комісії міської ради з  питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, будівництва, архітектури та транспорту.

            За пропозицією міського голови Ігоря Мерени депутати затвердили на посаду старости Вербівського старостинського округу Підгаєцької міської ради Вареник Ольгу Борисівну, на посаду старости Голгочанського старостинського округу Підгаєцької міської ради – Щербій  Галину Василівну. Прийняттю цих рішень передували  громадські обговорення претендентів на посади старостів серед жителів цих старостинських округів.

         Затверджено та внесено зміни до ряду важливих програм, покликаних на виконання  мобілізаційних заходів, підтримки військовослужбовців, заходів із своєчасного реагування в умовах надзвичайних ситуацій, програму розвитку фізичної культури та спорту на 2022-2024 роки.

        

         Депутатами міської ради затверджено  ЗВІТ про виконання міського бюджету за 9 місяців 2022 року, який представила начальник фінансового відділу Марія Присяжна.  Детальніше із аналітичною запискою про виконання міського бюджету, витратами і надходженнями за минулий період можна ознайомитись ТУТ.  Варто зазначити, що попри дуже складний рік та запровадження заходів правового режиму воєнного стану,  за 9 місяців вдалося виконати і навіть трохи  перевиконати бюджет у розмірі 100,8 % до затверджених обсягів (108606,7 тис.грн). Обсяг перевиконання у грошах  становить 862,8 тис.грн гривень, що на 9198,9 тис.гривень (або на 9,2 відсотка) більше від надходжень за відповідний період 2021 року.

        

         Затверджено Положення про громадський бюджет Підгаєцької міської ради, яким врегульовано процес участі та обговорення громадою окремих напрямків використання бюджетних коштів, зокрема коштів громадського бюджету  міської ради.

 

         У ході сесії депутатами та міським головою  прийнято ще багато важливих рішень в різних галузях життєдіяльності громади.  Зокрема, депутати та міський голова проголосували за затвердження Порядку найменування та перейменування об’єктів благоустрою на території громади, затвердили положення про електронні консультації та опитування в громаді, внесли зміни до міського бюджету на 2022 рік, прийняли ряд важливих рішень, пов’язаних із функціонуванням і забезпеченням діяльності медичних установ і закладів громади, надали згоду на прийняття із державної у комунальну власність пожежно-рятувального автомобіля АЦ-40.

 

         Прийнято рішення про надання дозволу на створення вуличного комітету «Сонячний» в селі Старе Місто, надано пільги щодо розміру орендної плати за орендовані нежитлові приміщення на період воєнного стану АТ «Державний ощадний банк України» та орендарю-фізичній особі Федоріву В.Й.

 

         Затверджено Перелік першого типу об’єктів комунальної власності Підгаєцької громади, що підлягають передачу в оренду на аукціоні, прийнято ряд рішень, що стосуються затвердження детальних планів територій земельних ділянок.

 

            Прийнято ряд  важливих рішень в галузі земельних відносин, що дозволить ефективно розпоряджатися земельними ресурсами та збільшувати надходження до міського бюджету.

 

         У Різному депутати міської ради підтримали пропозицію замість відзначення Дня місцевого самоврядування  пожертвувати кошти на потреби військовослужбовців, які захищають нашу Україну, а усі свята відзначити  після нашої Перемоги.

 

            Сесія завершила свою роботу спільним виконанням Державного Гімну України.