Інформація щодо обслуговування доріг Підгаєцької громади

  • 54

Фото без опису

Зважаючи на численні скарги та нарікання жителів Підгаєцької громади щодо неналежного утримання доріг у зимовий період, повідомляємо наступне:

❗на балансі Підгаєцької міської ради перебувають лише дороги м.Підгайці та сіл громади (окрім тих, що є державними та дорогами місцевого значення. Це близько 90 км. доріг).

Через Підгайці проходить дві державні дороги територіального значення.

✔Бережани-Підгайці-Монастириська.

✔Галич-Сатанів.

Загальна протяжність цих доріг по нашій громаді складає 73 км. Обслуговує ці дороги БМбуд, власником є Служба автомобільних доріг.

Також є 24 комунальні дороги місцевого значення (ті дороги, що йдуть від Підгаєць до сіл: Підгайці-Шумляни, Шумляни-Боків, Підгайці-Галич-Вербів-Голгочі-Монастириська і т.д.), власником яких є Управління капітального будівництва ОВА, обслуговує ТБЦ.

❗Саме ці компанії відповідають за належне утримання доріг, зокрема зобов’язані вчасно посипати автошляхи протиожеледною сумішшю, прогортати їх.

Керівництво громади неодноразово звертається до представників цих фірм із проханням забезпечити якісне обслуговування доріг, щоб уникнути дорожньо-транспортних пригод.

Також повідомляємо, що через воєнний стан фірми, що обслуговують дороги, мають обмежене фінансування. Через це немає профілактичних посипань, а лише фактичні і здебільшого за зверненнями.

Ми всі з вами їздимо та ходимо одними і тими ж дорогами. Просимо з розумінням відноситися до ситуації та звертатися безпосередньо до фірм, які обслуговують ту чи іншу дорогу.

Всім миру🕊