Відбулась остання у цьому році 26 сесія Підгаєцької міської ради восьмого скликання.

  • 152

Фото без опису

22 грудня відбулась остання у цьому році 26 сесія Підгаєцької міської ради восьмого скликання. Депутати міської ради під головуванням міського голови Ігоря Мерени розглянули 95 питань порядку денного. Розпочалось засідання з виконання Державного Гімну України.

✍️Депутати ввели до складу виконавчого комітету старостів Вербівського та Голгочанського старостинських округів Підгаєцької міської ради, внесли зміни до Номенклатури та обсягів матеріального резерву Підгаєцької міської територіальної громади для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, їх наслідків та його використання в умовах правового режиму воєнного стану на 2022 рік та затвердили Номенклатуру на 2023 рік.

✍️Згодом прийняли рішення щодо обрання форми проведення звітів депутатів Підгаєцької міської ради перед виборцями, зважаючи на введення воєнного стану – шляхом оприлюднення відповідних звітів на офіційному вебсайті міської ради.

✍️Відтак депутати проголосували за ряд рішень, що стосуються внесення змін до міського бюджету на 2022 рік, передачі майна на баланс комунального підприємства, затвердження плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Підгаєцької міської ради.

✍️Основним питанням, яке виносилось на розгляд 26 сесії міської ради, було прийняття Підгаєцького міського бюджету на 2023 рік - головного фінансового документу громади, який регламентує фінансово-господарську діяльність місцевої влади, бюджетних установ та організацій громади.

Бюджет 2023 року забезпечуватиме життєдіяльність громади та фінансування захищених статтей, комунальні служби будуть забезпечені необхідними ресурсами, а видатки на оплату комунальних послуг та енергоносіїв обчислені з урахуванням натуральних норм споживання і забезпечують потребу в повному обсязі. Незахищені та поточні видатки передбачені у мінімально необхідному обсязі.

Міський бюджет затверджено в обсязі 112 186 100 гривень, з яких 109 630 200гривень – власні доходи. Доходи загального фонду становлять 105 618 000 гривень або на 8,9 відсотка більше, ніж відповідні очікувані надходження 2022 року.

Основними доходами міського бюджету залишається: податок та збір на доходи фізичних осіб (73,8%) надходжень загального фонду, єдиний податок (9,8%) та податок на майно (10,4%).

У фінансовому документі громади не враховано освітню субвенцію з державного бюджету. Згідно з інформацією, міністерством освіти і науки України заплановано 42 953,7 тис. гривень освітньої субвенції для нашої громади. Станом на дату прийняття бюджету відповідна Постанова Кабінету Міністрів України ще не прийнята, тому цю суму в бюджеті не закладено.

Рішенням «Про міський бюджет на 2023 рік» зменшено передбачені у проєкті цього рішення видатки на стимулюючі виплати працівникам органів місцевого самоврядування на суму 1596,5 тис. гривень та додатково спрямовано їх на:

- Програму матеріально-технічного забезпечення військових формувань та мобілізованих військовослужбовців з Підгаєцької міської територіальної

громади для виконання мобілізаційних заходів на 2022-2024 роки -500,0 тис.гривень;

- Програми охорони здоров’я (на безкоштовні медикаменти, харчування та інше) - 700,0 тис.гривень;

- Програму захисту населення і території Підгаєцької міської ради від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2021-2025 роки – 396,5 тис. гривень.

Бюджет громади збалансований за доходами і видатками.

На захищені статті, а саме на заробітну плату, енергоносії та інше, заплановано 83 921,2 тис. гривень.

По галузях кошти заплановано розподілити наступним чином: на освіту – 46 252,9 тис. гривень, на міську раду – 19 411,2 тис. гривень, на охорону здоров’я – 3 360,0тис. гривень, на культуру – 13 928,5 тис. гривень, на сферу фізкультури і спорту – 500,0 тис. гривень, на соціальний захист – 9131,0 тис. гривень, на житлово-комунальне господарство – 12 000,0 тис. гривень, резервний фонд –1 000,0 тис.гривень, на виконання міських цільових програм – 4 110,5 тис. гривень, з них: на Програми медицини на безкоштовні медикаменти, харчування та інше – 700,0 тис. гривень, на Програми соціального захисту окремих пільгових категорій громадян – 854,0 тис. гривень, на Програми фізичної культури та спорту 140 тис. гривень, освіти – 20,0 тис. гривень, на Програму захисту населення і території Підгаєцької міської ради від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2021-2025 роки – 1396,5 тис. гривень, на Програму матеріально-технічного забезпечення військових формувань та мобілізованих військовослужбовців з Підгаєцької міської територіальної громади для виконання мобілізаційних заходів на 2022-2024 роки -1 000,0 тис.гривень.

Особливість бюджету на 2023 рік полягає в тому, що видатки проводитимуться в умовах воєнного стану, а отже, видатки бюджету розвитку не здійснюватимуться.

✍️Згодом депутати затвердили розпорядження міського голови, присвоїли черговий ранг посадової особи місцевого самоврядування міському голові І.Мерені та розглянули усі внесені до порядку денного сесії земельні питання, розгляд яких можливий в умовах правового режиму воєнного стану.

У Різному депутати висловили пропозицію зібрати кошти та пожертвувати їх на лікування пораненого військовослужбовця з нашої громади.

На завершення сесії очільник громади подякував депутатам за плідну роботу і співпрацю у дуже важкий для держави час, побажав усім присутнім миру, добра, Перемоги, а нашим військовослужбовцям, які захищають Україну, швидкого повернення додому з Перемогою.

Сесія завершила свою роботу спільним виконанням Державного Гімну України🇺🇦.